Morgan Stanley: Η ΕΚΤ θα βάλει τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων αυτόν τον μήνα

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Morgan Stanley: Η ΕΚΤ θα βάλει τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων αυτόν τον μήνα
Είχε προηγηθεί μια ακόμη αύξηση τον Σεπτέμβριο, αλλά τώρα αναμένουν ότι η ένατη συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων του Ιουλίου ήταν και η τελευταία.

Τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ προβλέπει η Morgan Stanley επικαλούμενη τα τελευταία οικονομικά στοιχεία.

Την επιβράδυνση του πληθωρισμού στις υπηρεσίες της Ευρωζώνης ακολούθησαν σημάδια ραγδαίας επιδείνωσης της οικονομίας, η οποία είναι πιθανό να ανατρέψει την ισορροπία για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής υπέρ μιας παύσης αυτόν τον μήνα, δήλωσαν οικονομολόγοι της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Είχε προηγηθεί μια ακόμη αύξηση τον Σεπτέμβριο, αλλά τώρα αναμένουν ότι η ένατη συνεχόμενη αύξηση επιτοκίων του Ιουλίου ήταν και η τελευταία.

«Αλλάζουμε την εκτίμηση μας για την ΕΚΤ και αναμένουμε μια παύση τον Σεπτέμβριο», έγραψαν οικονομολόγοι συμπεριλαμβανομένου του Jens Eisenschmidt σε υπόμνημα, σύμφωνα με το Bloomberg. «Βλέπουμε τώρα το τελικό επιτόκιο στο 3,75%».

Η παύση αυτού του μήνα σε έναν ιστορικό κύκλο αυξήσεων συνδυάζεται με τα πιο πρόσφατα «στοιχήματα» στις χρηματαγορές, όπου οι επενδυτές έχουν μειώσει τις πιθανότητες άλλης μίας ανόδου κατά 25 μ.β.

Ωστόσο έρχεται σε αντίθεση με τα στοιχήματα της αγοράς που εξακολουθούν να ευνοούν άλλη μια αύξηση αργότερα φέτος στο ανώτατο όριο 4%.
Ο Eisenschmidt και οι συνάδελφοί του σημείωσαν ότι η πτώση του πληθωρισμού στις υπηρεσίες τον Αύγουστο στο 5,5% από 5,6% προηγουμένως θα μπορούσε να σταθεί κρίσιμος παράγοντας για την υποστήριξη της θέσης ότι η κορύφωση του δομικού πληθωρισμού ανήκει τώρα στο παρελθόν.

Η τράπεζα πιστεύει ότι το μακροοικονομικό υπόβαθρο γίνεται ιδιαίτερα ευνοϊκό για τις πραγματικές αποδόσεις - οι οποίες απογυμνώνουν τον πληθωρισμό, δεδομένου του «μειούμενου κινδύνου επίμονου πληθωρισμού καθώς πλησιάζουμε στο τέλος του κύκλου σύσφιξης της ΕΚΤ».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προκηρύσσεται εντός Σεπτεμβρίου το «Φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις» - Οι όροι του προγράμματος

Χρυσός: Ήπια άνοδος την Παρασκευή και κέρδη 1,4% στην εβδομάδα

Σφίγγει ο κλοιός για τα εμπορικά καταστήματα  – Ανησυχία και προβληματισμός μετά από τις «άγονες» εκπτώσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider