Σουηδία: Φοροελαφρύνσεις 1 δισ. δολαρίων στους χαμηλόμισθους για την στήριξη της κατανάλωσης

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σουηδία: Φοροελαφρύνσεις 1 δισ. δολαρίων στους χαμηλόμισθους για την στήριξη της κατανάλωσης
Η πρόταση προϋπολογισμού έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Πλάνα για κάθετες μειώσεις στους φόρους εισοδήματος στον προϋπολογισμό 2024 έχει η κυβέρνηση της Σουηδίας, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα κίνητρα για εργασία, καθώς και να προσφέρει κάποια ανακούφιση στα νοικοκυριά που ταλαιπωρούνται από το αυξανόμενο κόστος ζωής.

Το μέτρο, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε άτομα με χαμηλό και μεσαίο εισόδημα, θα κοστίσει περίπου 11 δισ. κορώνες ή 1 δισ. δολάρια. Ακολουθεί τις ταχύτερες αυξήσεις των τιμών των τροφίμων τα τελευταία 70 χρόνια και τον ταχύ πληθωρισμό στις υπηρεσίες που η κεντρική τράπεζα της χώρας αγωνίζεται να περιορίσει.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει μια προσεκτική δημοσιονομική πολιτική για να αποφύγει την τροφοδότηση περαιτέρω αυξήσεων των τιμών και θα χρηματοδοτήσει τις φορολογικές ελαφρύνσεις ακυρώνοντας την αυτόματη μείωση της εισφοράς που καταβάλλουν οι υψηλόμισθοι.

«Αυτό είναι ένα απίστευτα σημαντικό εργαλείο για να γίνει πιο επικερδής η εργασία, να αυξηθεί η απασχόληση και να ελαφρυνθεί το βάρος των νοικοκυριών που αντιμετωπίζουν προβλήματα», δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Ελίζαμπεθ Σβάντεσον σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα, σύμφωνα με το Bloomberg. «Η καταπολέμηση του πληθωρισμού είναι το πιο σημαντικό πράγμα εδώ και τώρα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και το σύστημα πρόνοιας».

Η κυβέρνηση είπε ότι θα υποβάλει έναν προϋπολογισμό που θα περιλαμβάνει πρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης των νοικοκυριών και της ενίσχυσης της ασφάλειας, συνολικού ύψους περίπου 40 δισ. κορωνών. Η πρόταση προϋπολογισμού έχει προγραμματιστεί για τις 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Επιταχύνθηκε στο 58,9% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Γερμανία: «Βούλιαξαν» οι εξαγωγές τον Ιούλιο - Επιδεινώθηκε το εμπορικό ισοζύγιο

Ενεργειακά deal αλλάζουν τον «χάρτη» της Βόρειας Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider