Κίνα: Αύξηση σε παραγωγή και πωλήσεις αυτοκινήτων στο 7μηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κίνα: Αύξηση σε παραγωγή και πωλήσεις αυτοκινήτων στο 7μηνο
Κόντρα στο γεγονός πως η οικονομία της Κίνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 7,4% και 7,9% αντίστοιχα κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2023

Κόντρα στο γεγονός πως η οικονομία της Κίνας αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και η αγορά ακινήτων βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση, η παραγωγή οι πωλήσεις των αυτοκινήτων στην Κίνα κατέγραψαν ετήσια αύξηση 7,4% και 7,9% αντίστοιχα κατά το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου του 2023 με σταθερή αύξηση, σύμφωνα με τον Γουάνγκ Γουεϊμίνγκ, αξιωματούχο του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής (MIIT).

Όπως τόνισε σε διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου, η Κίνα καταβάλλει προσπάθεια, προκειμένου να αυξήσει τις ετήσιες πωλήσεις οχημάτων κατά 3% στις 27 εκατομμύρια μονάδες το 2023.

Ο Γουάνγκ πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη για το Πεκίνο να ενισχύσει τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων και να οργανώσει συνέργειες στο επίπεδο της πολιτικής για τη σταθεροποίηση, αλλά και για τη διεύρυνση των πωλήσεων οχημάτων νέας ενεργειακής τεχνολογίας, αλλά και οχημάτων που διαθέτουν κινητήρες πετρελαίου.

Οι πωλήσεις επιβατικών οχημάτων στην Κίνα είχαν μειωθεί για δεύτερο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο. Εντύπωση προκαλεί πάντως το γεγονός πως οι Κινέζοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τους πρώτους επτά μήνες του 2023 έχουν πουλήσει στην Ευρώπη τον ίδιο αριθμό αυτοκινήτων που είχαν πουλήσει ολόκληρο το 2022.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΗΠΑ: Ανάκληση 52 εκατομμυρίων ελαττωματικών αερόσακων ζητούν οι αρχές

Πρωθυπουργός Κίνας: Οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να αποτρέψουν έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο

gazzetta
gazzetta reader insider insider