Γερμανία: Βελτίωση για τρίτο διαδοχικό μήνα στο επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Βελτίωση για τρίτο διαδοχικό μήνα στο επιχειρηματικό κλίμα τον Απρίλιο
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ανήλθε στις 89,4 μονάδες τον Απρίλιο από 87,9 μονάδες τον Μάρτιο,

Βελτίωση για τρίτο συνεχόμενο μήνα παρουσίασε τον Απρίλιο το κλίμα στις επιχειρήσεις της Γερμανίας και αυτό παρά τα στοιχεία για επιβραδυμένη οικονομική ανάπτυξη κατά τους πρώτους μήνες του 2024.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ifo, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ανήλθε στις 89,4 μονάδες τον Απρίλιο από 87,9 μονάδες τον Μάρτιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που συμμετείχαν σε έρευνα του Wall Street Journal για 88,8 μονάδες.

«Η οικονομία σταθεροποιείται, ιδιαίτερα χάρη στους παρόχους υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις βρέθηκαν πιο ικανοποιημένες από την δραστηριότητά τους και αναβάθμισαν και τις προσδοκίες τους για το μέλλον», δήλωσε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου, Clemens Fuest.

Εντούτοις, οι επιδόσεις της γερμανικής οικονομίας βρίσκονται μεταξύ των υστερούντων της Ευρωζώνης. Με βάση στοιχεία που δημοσιοποίησε η Bundesbank την προηγούμενη εβδομάδα, η οικονομία της Γερμανίας αναμένεται να έχει αναπτυχθεί ελάχιστα κατά το α' τρίμηνο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Συγχώνευση Alpha Bank Romania - UniCredit Romania: Η καλύτερη συναλλαγή M&A για το 2023 από το EMEA FINANCE

Kering: Αναμένει μείωση ως 45% στα έσοδα εξαμήνου - «Βουτιά» 9% για τη μετοχή

Volvo: Μειωμένα τα έσοδα στο α' τρίμηνο - Απώλειες 6% για τη μετοχή

gazzetta
gazzetta reader insider insider