Αυξήθηκαν κατά 6% οι μισθοί στη Βρετανία το α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυξήθηκαν κατά 6% οι μισθοί στη Βρετανία το α' τρίμηνο
Οι βρετανικοί μισθοί, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 6% το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε ετήσια βάση.

Περισσότερο από το αναμενόμενο αυξήθηκαν οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη. Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) παρακολουθεί στενά τα εργασιακά δεδομένα και την επίδρασή τους στον πληθωρισμό παρά τις ενδείξεις για πιθανή μείωση των επιτοκίων στην επόμενη συνεδρίασή της τον Ιούνιο.

Οι βρετανικοί μισθοί, εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 6% το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία. Σε έρευνα του Reuters, οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει αύξηση της τάξεως του 5,9%, χαμηλότερη από την αύξηση κατά 6% που είχε σημειωθεί τους τρεις μήνες έως τον Φεβρουάριο.

Ο Rob Wood, επικεφαλής οικονομολόγος στην Pantheon Macroeconomics, θεωρεί ότι τα νέα δεδομένα δείχνουν σημάδια σταθερής «χαλάρωσης» στην αγορά εργασίας και ότι η BoE δεν θα ανησυχήσει από τα στοιχεία για την αύξηση των μισθών. Αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «όσο και να ανησυχούμε για τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας, η αγορά σταδιακά «χαλαρώνει» και δίνει στην Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής έναν γάντζο για να κρεμάσει μια μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γερμανία: Στο 2,4% «κλείδωσε» ο πληθωρισμός τον Απρίλιο

Anglo American: Αποχωρεί από διαμάντια, πλατίνα και άνθρακα - «Πολεμά» την εξαγορά από BHP

gazzetta
gazzetta reader insider insider