Πάουελ: Συστήνει υπομονή για τα επιτόκια δεδομένης της έλλειψης προόδου στον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάουελ: Συστήνει υπομονή για τα επιτόκια δεδομένης της έλλειψης προόδου στον πληθωρισμό
Η Federal Reserve πρέπει να δείξει υπομονή και να αφήσει τα υψηλά επιτόκια να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους δεδομένης της έλλειψης προόδου στο μέτωπο του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της νομισματικής αρχής Τζερόμ Πάουελ.

Η Federal Reserve πρέπει να δείξει υπομονή και να αφήσει τα υψηλά επιτόκια να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους δεδομένης της έλλειψης προόδου στο μέτωπο του πληθωρισμού τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της νομισματικής αρχής Τζερόμ Πάουελ.

Ο ίδιος εκτιμά ότι ο πληθωρισμός θα κινηθεί χαμηλότερα σε μηνιαία βάση, αλλά τα στοιχεία των τιμών το πρώτο τρίμηνο έχουν μετριάσει την εμπιστοσύνη του. Περιέγραψε την τρέχουσα πολιτική ως περιοριστική.

«Το πρώτο τρίμηνο στις ΗΠΑ επιφύλασσε μια αξιοσημείωτη έλλειψη περαιτέρω προόδου στον πληθωρισμό», δήλωσε ο Πάουελ την Τρίτη κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε η Ένωση Ξένων Τραπεζιτών στο Άμστερνταμ. «Δεν περιμέναμε ότι θα ήταν ένας ομαλός δρόμος, αλλά τα νούμερα ήταν υψηλότερα από κάθε προσδοκία».

«Το μήνυμα που λάβαμε είναι ότι θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί και να αφήσουμε την περιοριστική πολιτική να κάνει τη δουλειά της», πρόσθεσε.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του Πάουελ, έχουν εκφράσει απογοήτευση για την έλλειψη προόδου στον πληθωρισμό το πρώτο τρίμηνο. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής διατήρησαν το βασικό επιτόκιο πολιτικής τους αμετάβλητο σε υψηλό 23 ετών, ένα επίπεδο που ο Πάουελ είπε ότι ήταν διατεθειμένος να διατηρήσει «για όσο διάστημα χρειάζεται».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider