Κασκάρι (Fed) για πληθωρισμό: Χρειάζονται μήνες θετικών στοιχείων πριν μειώσουμε τα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κασκάρι (Fed) για πληθωρισμό: Χρειάζονται μήνες θετικών στοιχείων πριν μειώσουμε τα επιτόκια
Η Fed θα πρέπει να περιμένει σημαντική πρόοδο στον πληθωρισμό πριν μειώσει τα επιτόκια, επεσήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας στη Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι.

Η Fed θα πρέπει να περιμένει σημαντική πρόοδο στον πληθωρισμό πριν μειώσει τα επιτόκια, επεσήμανε ο επικεφαλής της αμερικανικής ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας στη Μινεάπολης, Νιλ Κασκάρι. Ερωτηθείς για το ποιες προϋποθέσεις χρειάζονται ώστε να η Fed να περικόψει τα επιτόκια μία ή δύο φορές φέτος, εξήγησε πως απαιτούνται πολλοί ακόμη μήνες θετικών στοιχείων για τον πληθωρισμό, ώστε να νιώσει τη σιγουριά προς αυτή την κατεύθυνση.

Τόνισε επίσης ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε ακόμη και να αυξήσει τα επιτόκια εάν ο πληθωρισμός δεν υποχωρήσει περαιτέρω. «Δεν νομίζω ότι πρέπει να αποκλείσουμε τίποτα σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε μιλώντας στο CNBC. Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτόν τον μήνα εκτίμησε ότι η Fed ίσως χρειαστεί να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για «μια εκτεταμένη περίοδο», πιθανώς και για ολόκληρο το 2024.

Τα τελευταία 24ωρα έχει προκύψει σημαντική απόκλιση απόψεων μεταξύ των μεγάλων κεντρικών τραπεζών σχετικά με τα επιτόκια, με τη Fed -συνήθως πρώτη που κινείται- να υιοθετεί μια πιο επιθετική ρητορική, ακούγοντας περισσότερα τα «γεράκια» στο εσωτερικό της, εν μέσω του κολλώδους και επίμονου πληθωρισμού.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) αναμένεται ευρέως να ψαλίδισει τα επιτόκιά της πριν τη Fed, στη συνεδρίασή της την 6η Ιουνίου. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) δεν αποκλείεται να μειώσει το κόστος δανεισμού της το καλοκαίρι, διαφοροποιώντας τη θέση της επίσης από την Fed, όπως άφησε να φανεί ο διοικητής της, Άντριου Μπέιλι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Noval Property: Από 2,6 έως 2,82 ευρώ το εύρος διάθεσης της μετοχής

Conference League: Όλα τα μέτρα της αστυνομίας για τον τελικό - Οι ρυθμίσεις σε Μετρό και Τραμ

Epsilon Net: Αύξηση σε κέρδη προ φόρων και κύκλο εργασιών το α' τρίμηνο

gazzetta
gazzetta reader insider insider