Μπεζ Βίβλος (Fed): Πιο απαισιόδοξες οι επιχειρήσεις παρά την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπεζ Βίβλος (Fed): Πιο απαισιόδοξες οι επιχειρήσεις παρά την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ
Το Beige Book, η τακτική έρευνα της Fed για την οικονομία, καλύπτει τις έξι εβδομάδες πριν από τις 20 Μαΐου. Ετοιμάστηκε ενόψει της επόμενης συνεδρίασης της Fed, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 11-12 Ιουνίου.

Παρά το γεγονός πως η αμερικανική οικονομία συνέχισε να αναπτύσσεται από τις αρχές Απριλίου έως τα μέσα Μαΐου, οι επιχειρήσεις έγιναν πιο απαισιόδοξες όσον αφορά το μέλλον ενώ ο πληθωρισμός ενισχύθηκε με μέτριο ρυθμό, σύμφωνα με τα ευρήματα της Μπεζ Βίβλου που συντάσσει περίπου κάθε έξι εβδομάδες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed).

Η περιοδική έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για την κατάσταση της οικονομίας έδειξε ακόμα ότι η απασχόληση εξακολουθεί να κατεβάζει ταχύτητα. Η έκθεση, έρχεται σε μια στιγμή στην οποία οι φορείς άσκησης της νομισματικής πολιτικής παραμένουν αβέβαιοι για το πότε θα ξεκινήσουν τις μειώσεις επιτοκίων.

«Η οικονομική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο συνέχισε να επεκτείνεται αν και δεν ήταν οι συνθήκες ίδιες σε κάθε περιφέρεια και οικονομικό τομέα» αναφέρεται στη Beige Book, που περιλαμβάνει έρευνα σε επιχειρήσεις και στις 12 περιφέρειες της κεντρικής τράπεζας. «Οι εκτιμήσεις για τις προοπτικές της οικονομίες έγιναν ελαφρώς πιο απαισιόδοξες εν μέσω δημοσιευμάτων για αύξηση της αβεβαιότητας» προστίθεται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η καθημερινή εφημερίδα Evening Standard γίνεται εβδομαδιαία

Abercrombie & Fitch: Το πιο κερδοφόρο α' τρίμηνο στην ιστορία της - Αύξηση 22% επί των πωλήσεων

Συνελήφθη 48χρονος κοντά στην OPAP Arena με μαχαίρι

gazzetta
gazzetta reader insider insider