Διαχείριση αποβλήτων: 4,7 εκατ. εργαζόμενοι και πάνω από 43.000 πατέντες το 2023

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Διαχείριση αποβλήτων: 4,7 εκατ. εργαζόμενοι και πάνω από 43.000 πατέντες το 2023
Η ανάπτυξη του κλάδου διαχείρισης αποβλήτων σημείωσε πτώση της τάξης του 0,74% το 2023 αλλά η καινοτομία παρουσιάζει ανοδικές τάσεις κάτι που αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 43.000 πατέντες.

Η παγκόσμια διαχείριση αποβλήτων υστερεί στην ανάπτυξη αλλά κερδίζει στις πατέντες και τις επιχορηγήσεις αντισταθμίζοντας την βραδύτερη ανάπτυξη που καταγράφει ο κλάδος.
Παρόλο που η ανάπτυξη του κλάδου σημείωσε ελαφρά πτώση της τάξης του 0,74% το 2023, η καινοτομία παρουσιάζει ανοδικές τάσεις κάτι που αποδεικνύεται από τις περισσότερες από 43.000 πατέντες και 4.200 επιχορηγήσεις.

Το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό ανέρχεται συνολικά σε 4,7 εκατομμύρια εργαζόμενους, σημειώνοντας αύξηση 217.000 τον τελευταίο χρόνο ενώ η μεγαλύτερη δραστηριότητα εντοπίζεται στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ινδία, τη Γερμανία και τον Καναδά, με το Λονδίνο, το Σίδνεϊ, την Μελβούρνη, την Σιγκαπούρη και την Βομβάη να αναδεικνύονται σε κορυφαίους κόμβους. Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που παρουσιάζει η Έκθεση Διαχείρισης Αποβλήτων 2024 η οποία δεδομένα που λαμβάνονται από την πλατφόρμα Big Data και AI StartUs Insights Discovery, που καλύπτει περισσότερες από 4,7 εκατομμύρια παγκόσμιες εταιρείες, καθώς και 20.000 τεχνολογίες και αναδυόμενες τάσεις. Η συγκεκριμένη ανάλυση περιλαμβάνει 1534 startups και περισσότερες από 46.790 εταιρείες παγκοσμίως.

Η οικονομική στήριξη είναι ευρέως διαδεδομένη, με περισσότερες από 3400 εταιρείες να λαμβάνουν επενδύσεις, γεγονός που υποδηλώνει την εμπιστοσύνη των επενδυτών στις δυνατότητες και τη μελλοντική ανάπτυξη του κλάδου. διαχείριση αποβλήτων έχει καταγράψει σημαντικές επενδύσεις, με μέση αξία επένδυσης τα 44,6 εκατ. δολάρια ανά γύρο, με την υποστήριξη περισσότερων από 3.300 επενδυτών σε 7600 γύρους χρηματοδότησης. Κορυφαίοι επενδυτές είναι οντότητες όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Oaktree Capital Management και η International FiΗ nance, οι οποίες έχουν επενδύσει συνολικά πάνω από 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει επενδύσει 781,7 εκατομμύρια δολάρια σε 7 εταιρείες, η Oaktree Capital Management έχει δεσμεύσει 462,5 εκατομμύρια δολάρια σε 5 εταιρείες, η International Finance Corporation έχει υποστηρίξει 8 εταιρείες με συνολική επένδυση 333,8 εκατομμυρίων δολαρίων, η DST Global έχει επενδύσει 324 εκατομμύρια δολάρια σε 2 εταιρείες, η Crédit Agricole έχει επενδύσει 286,5 εκατομμύρια δολάρια σε 5 εταιρείες, η Montagu Private Equity έχει επενδύσει 238 εκατομμύρια δολάρια σε 3 εταιρείες και η One Equity Partners διέθεσε 225 εκατομμύρια δολάρια σε 3 εταιρείες.

Οι τάσεις στην παγκόσμια διαχείριση αποβλήτων

Η αειφόρος διαχείριση απορριμμάτων αποτελεί την βασική τάση, με 1.063 εταιρείες να εργάζονται ενεργά σε αυτόν τον τομέα. Αυτές οι εταιρείες απασχολούν 101.100 άτομα, ενώ τον τελευταίο χρόνο, 5.600 νέοι εργαζόμενοι εντάχθηκαν στο εργατικό δυναμικό, υποδεικνύοντας την ανάπτυξη του κλάδου και την ζήτηση για τεχνογνωσία. Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης τάσης είναι 5,81%, κάτι που υποδηλώνει επίσης την έμφαση σε βιώσιμες πρακτικές και τεχνολογίες.

Η διαχείριση ιατρικών αποβλήτων αποτελεί σημαντικό βραχίονα του κλάδου με 584 εταιρείες να επικεντρώνονται στην ασφαλή διαχείριση και διάθεση επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων. Αυτές οι εταιρείες απασχολούν 95.400 εργαζομένους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων 4.600 νέων εργαζομένων που προστέθηκαν το περασμένο έτος, καταδεικνύοντας τη συνεχή ζήτηση για ειδικευμένους επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Διαχείριση αποβλήτων: Πώς θα αναπτυχθούν η παγκόσμια και η ευρωπαϊκή αγορά τα επόμενα χρόνια

Τα απόβλητα μας κατακλύζουν ενώ η ανακύκλωση μένει πίσω - Δισεκατομμύρια τα κέρδη από τη σωστή διαχείριση

gazzetta
gazzetta reader insider insider