Γερμανία: Οι υπηρεσίες ώθησαν τον πληθωρισμό

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Οι υπηρεσίες ώθησαν τον πληθωρισμό
Με μεγαλύτερο ρυθμό «έτρεξε» τον Μάιο ο πληθωρισμός στη Γερμανία.

Με μεγαλύτερο ρυθμό «έτρεξε» τον Μάιο ο πληθωρισμός στη Γερμανία λόγω της ανόδου των τιμών στις υπηρεσίες, όπως δείχνουν τα στοιχεία που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία την Τετάρτη.

Οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία αυξήθηκαν τον Μάιο κατά 2,8% σε ετήσια βάση, ενώ στην αντίστοιχη μέτρηση του Απριλίου το ποσοστό ανόδου ήταν στο 2,4%.

Σχολιάζοντας την πορεία του πληθωρισμού στην Γερμανία, η πρόεδρος της στατιστικής υπηρεσίας, Ruth Brand, ανέφερε ότι «ο πληθωρισμός είναι και πάλι ελαφρώς τσιμπημένος, κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης στις τιμές των υπηρεσιών».

Οι τιμές των υπηρεσιών βρέθηκαν 3,9% υψηλότερες τον Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, ενώ τον προηγούμενο μήνα είχαν σημειώσει αύξηση 3,4%.

Οι τιμές στον τομέα της ενέργειας μειώθηκαν κατά 1,1%, σε ετήσια βάση ενώ οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 0,6%, ωστόσο ο πληθωρισμός των τροφίμων βρέθηκε σημαντικά χαμηλότερος από τον συνολικό.

Ο δομικός πληθωρισμός, χωρίς τους ευμετάβλητους κλάδους των τροφίμων και της ενέργειας, διαμορφώθηκε αμετάβλητος για τον Μάιο στο 3%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Barclays: Το πολιτικό σοκ στη Γαλλία και η επόμενη μέρα για οικονομία

Αμετάβλητο το ΑΕΠ στη Βρετανία - Η βροχή επηρέασε το λιανεμπόριο

gazzetta
gazzetta reader insider insider