Αμετάβλητο το ΑΕΠ στη Βρετανία - Η βροχή επηρέασε το λιανεμπόριο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αμετάβλητο το ΑΕΠ στη Βρετανία - Η βροχή επηρέασε το λιανεμπόριο
Στάσιμη παρέμεινε για τον Απρίλιο η ανάπτυξη στην Βρετανία σύμφωνα με τα στοιχεία για το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη

Στάσιμη παρέμεινε τον Απρίλιο η ανάπτυξη στη Βρετανία σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη, ανακόπτοντας την υποτονική ανάκαμψη που σημειωνόταν μέχρι τώρα. Η δημοσίευση γίνεται σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα λίγες μόνο εβδομάδες πριν από τις εσπευσμένες εθνικές εκλογές.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Reuters, είχαν προβλέψει ότι η ανάπτυξη θα διατηρηθεί αμετάβλητη, μετά την ανάκαμψη κατά 0,4% τον Μάρτιο.

Στο διάστημα Φεβρουαρίου - Απριλίου το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν διευρύνθηκε κατά 0,7%.

Για τον Απρίλιο, οι κατασκευές κατέγραψαν τρίτη διαδοχική συρρίκνωση κατά 1,4%, ενώ η παραγωγή υποχώρησε 0,9%. Όσον αφορά τον κυρίαρχο τομέα της Βρετανίας, τις υπηρεσίες, η ανάπτυξη δεν ανεκόπη, αντίθετα παρουσιάστηκε ανάπτυξη 0,2%.

Η ανάκαμψη φαίνεται να χάνει τη δυναμική της, καθώς τα επιτόκια που παραμένουν σε υψηλό 16 ετών, συνεχίζουν να επιβαρύνουν τα οικονομικά τόσο των επιχειρήσεων όσο και των καταναλωτών.

Η Lindsay James, σύμβουλος στην Quilter Investors, αποδίδει την επιβράδυνση του Απριλίου στις πρόσφατες δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

«Η επίμονη βροχή δεν επέτρεψε στους καταναλωτές να βγουν και να ξοδέψουν χρήματα και προκάλεσε την επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης τον Απρίλιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την Τρίτη, δημοσιεύθηκαν και στοιχεία για την αγορά εργασίας στη Βρετανία με το ποσοστό να ανέρχεται σε υψηλό 2,5 και πλέον ετών. Οι πιέσεις για αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα υποχώρησαν, επιβεβαιώνοντας ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε φάση αποκλιμάκωσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κίεβο: Αποκρούστηκε επιδρομή της Ρωσίας με πυραύλους και drones

ΝΥΤ: Οι ΗΠΑ θα στείλουν δεύτερη συστοιχία Patriot στην Ουκρανία

Βρετανία: Ακτιβιστές υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων βανδάλισαν πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου

gazzetta
gazzetta reader insider insider