«Επιχείρηση καθημερινότητα» από την κυβέρνηση – Τα μέτρα για τους πολίτες και την ακρίβεια

Κώστας Κετσιετζής
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Επιχείρηση καθημερινότητα» από την κυβέρνηση – Τα μέτρα για τους πολίτες και την ακρίβεια
Η αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα και τα βασικά είδη -που παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού παραμένει- είναι ο νούμερο ένα στόχος της κυβέρνησης.

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα και τα βασικά είδη -που παρά την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού παραμένει- είναι ο νούμερο ένα στόχος της κυβέρνησης, ενώ όπως φαίνεται και από τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα στο «κάδρο» μπαίνουν πιο επιτακτικά παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών. Από την μείωση της γραφειοκρατίας έως την ενίσχυση των εισοδημάτων και την διευκόλυνση της στέγασης.

Ενδεικτική ήταν η πρώτη τοποθέτηση του νέου υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, κατά τη χθεσινή παράδοση – παραλαβή του υπουργείου. Ο κ. Θεοδωρικάκος έστειλε μήνυμα για την πάταξη της αισχροκέρδειας προϊδεάζοντας για νέα μέτρα και ενίσχυση των ελέγχων στην αγορά σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «το κέρδος είναι θεμιτό, η αισχροκέρδεια όχι». Όμως αναφέρθηκε και στον άλλο ρόλο του υπουργείου που είναι η ενίσχυση των επενδύσεων και της παραγωγής, και η αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών.

«Έχω 38 χρόνια ένσημα στην ζωή μου. Αρκετά από αυτά με επιχειρηματική δραστηριότητα. Είμαι ένας άνθρωπος που γνωρίζει την αγορά και σήμερα θέλω να σας δώσω ένα μήνυμα: το κέρδος είναι θεμιτό. Η αισχροκέρδεια όχι. Με τις πολιτικές μας για το εμπόριο, την ανάπτυξη της βιομηχανίας, την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας και την προσέλκυση επενδύσεων μπορούμε να συμβάλλουμε σημαντικά στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας που δημιουργούμε και μέσα από όλα αυτά στην αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών. Να έχουμε και εμείς τη δική μας συμβολή για να ανέβει ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Ανάπτυξης.

Δεν αποκλείεται έτσι το επόμενο διάστημα να υπάρξουν νέα μέτρα και παρεμβάσεις στην αγορά. Τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία των τιμών, τόσο εγχώρια όσο και διεθνώς. Το ζητούμενο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι από το Σεπτέμβριο και με το τέλος της καλοκαιρινή σεζόν να υπάρξουν και κάποιες μειώσεις που θα φαίνονται στα ράφια των σουπερμάρκετ.

Με τους υπουργούς στα υπόλοιπα παραγωγικά υπουργεία να παραμένουν στη θέση τους, δίνεται σήμα τόσο για τις μεγάλες προκλήσεις που παραμένουν στο πεδίο της προώθησης των μεταρρυθμίσεων, αλλά και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων που έρχονται στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο πρόκειται να βρεθούν και άλλες παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η αναμόρφωση του χαρτοσήμου με το νομοσχέδιο που πρόκειται να παρουσιαστεί στο σημερινό υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο «γάμος» φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας – Τι αλλάζει από το Σεπτέμβριο – Ποιοι ωφελούνται

Σκρέκας: Δώσαμε πολλές και δύσκολες μάχες για την ακρίβεια - Θεοδωρικάκος: Θεμιτό το κέρδος, η αισχροκέρδεια όχι

gazzetta
gazzetta reader insider insider