Μπάρκιν (Fed): Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν γίνουν αλλαγές στα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπάρκιν (Fed): Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία πριν γίνουν αλλαγές στα επιτόκια
Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία προτού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορέσει να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στα επιτόκια, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed της Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν. 

Χρειάζονται περισσότερα στοιχεία προτού η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ μπορέσει να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές στα επιτόκια, ανέφερε ο πρόεδρος της Fed της Ρίτσμοντ, Τομ Μπάρκιν.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξής του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο MNI, ο Μπάρκιν περιέγραψε τις προοπτικές της οικονομίας των ΗΠΑ ως αβέβαιες και είπε ότι η Fed θα πρέπει να διατηρήσει σταθερό το επιτόκιο μέχρι να προκύψει μια πιο σαφής εικόνα για την πορεία του πληθωρισμού και της αγοράς εργασίας.

Ο Μπάρκιν τόνισε ότι υπάρχουν επιχειρήματα για τρία διαφορετικά αποτελέσματα για την οικονομία. Το πρώτο είναι ότι ο πληθωρισμός συνεχίζει να υποχωρεί και η Fed μπορεί να κηρύξει τη νίκη, μια λεγόμενη ήπια προσγείωση. Ένα δεύτερο σενάριο είναι ότι ο πληθωρισμός παραμένει σταθερός τους επόμενους μήνες, και ένα τρίτο σενάριο είναι μια ισοπέδωση της οικονομικής δραστηριότητας.

Κάποιοι επενδυτές και οικονομολόγοι μπορεί να έχουν ήδη αποφασίσει ποιο δρόμο πιστεύουν ότι πρόκειται να ακολουθήσει η οικονομία, πρόσθεσε. «Αλλά εγώ δεν είμαι εκεί. Δεν νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο. Θα μάθουμε πολλά περισσότερα μέσα στους επόμενους μήνες».

Το επιτόκιο της Fed είναι «καλά τοποθετημένο… για να αντιδράσει» σε οποιοδήποτε από τα τρία σενάρια ή εάν η οικονομία εξελιχθεί με απροσδόκητους τρόπους, είπε o ίδιος, αρνούμενος να συζητήσει το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε πιθανής ενέργειας της Fed.

Ωστόσο, χαρακτήρισε τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Μαΐου «πολύ ενθαρρυντικά».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γουίλιαμς (Fed): O πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται το δεύτερο εξάμηνο και το επόμενο έτος

gazzetta
gazzetta reader insider insider