ΗΠΑ: Σε υψηλό 26 μηνών ο δείκτης PMI στις υπηρεσίες τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Σε υψηλό 26 μηνών ο δείκτης PMI στις υπηρεσίες τον Ιούνιο
Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε τον Ιούνιο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με δύο έρευνες της S&P.

Η επιχειρηματική δραστηριότητα των ΗΠΑ αναπτύχθηκε τον Ιούνιο με τον ταχύτερο ρυθμό εδώ και πάνω από δύο χρόνια, σύμφωνα με δύο έρευνες της S&P, εν μέσω αυξανόμενης αισιοδοξίας για μειώσεις επιτοκίων από Fed. Συγκεκριμένα, ο δείκτης υπηρεσιών S&P ανέβηκε σε υψηλό 26 μηνών στο 55,1 τον Ιούνιο από 54,8 τον Μάιο. Οι αριθμοί πάνω από το 50 σηματοδοτούν την ανάπτυξη.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης PMI για τη μεταποίηση των ΗΠΑ σκαρφάλωσε σε υψηλό τριών μηνών στο 51,7 τον Ιούνιο από 51,3 τον Μάιο. Παράλληλα, οι νέες παραγγελίες, σημάδι των μελλοντικών πωλήσεων, ενισχύθηκαν με ήπιο ρυθμό τον Μάιο, ενώ τα επίπεδα απασχόλησης αυξήθηκαν επίσης για πρώτη φορά σε τρεις μήνες.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της S&P, Κρις Γουίλιαμσον, δήλωσε ότι η πρόσφατη επιβράδυνση στις τιμές πώλησης των επιχειρήσεων θα βοηθήσει την Fed να επιτύχει τον στόχο της για ετήσιο πληθωρισμό 2%. Αξίζει να σημειωθεί πως η αμερικανική οικονομία επιβραδύνθηκε λίγο μετά από ένα κύμα ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2023, αλλά οι έρευνες της S&P υποδηλώνουν ότι υπάρχουν ελάχιστες ανησυχίες, με τις τις επιχειρήσεις να είναι πιο αισιόδοξες για την πιθανότητα μείωσης του κόστους δανεισμού αργότερα μέσα στο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider