Βιλερουά: Οι γαλλικές τράπεζες παραμένουν σταθερές παρά το εκλογικό sell off

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιλερουά: Οι γαλλικές τράπεζες παραμένουν σταθερές παρά το εκλογικό sell off
Οι γαλλικές τράπεζες παραμένουν σταθερές - παρά το ξεπούλημα των επενδυτών που προκλήθηκε όταν ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές, δηλώνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕKT

Οι γαλλικές τράπεζες παραμένουν σταθερές παρά το ξεπούλημα των μετοχών που προκλήθηκε όταν ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προκήρυξε πρόωρες εκλογές, δηλώνει το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕKT και διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας, Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό.

Η ρευστότητα και η κεφαλαιακή ισχύς των δανειστών δεν έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες κινήσεις της αγοράς, τόνισε ο Βιλερουά τη Δευτέρα. Ειδικότερα, το επιχειρηματικό μοντέλο των τραπεζών ευνοεί την «υγιή» χρηματοδότηση της οικονομίας, επισήμανε.

«Οι γαλλικές τράπεζες είναι και θα παραμείνουν ένα θετικό κεφάλαιο για τη γαλλική οικονομία, καθώς και για την Ευρώπη, καθώς είναι από τις μεγαλύτερες και πιο ανθεκτικές», δήλωσε ο ΒΙλερουά σε εκδήλωση στο Παρίσι για τον εορτασμό της 10ης επετείου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Οι μετοχές της Societe Generale SA, της Credit Agricole SA και της BNP Paribas SA έχασαν όλες πάνω από το 8% της αξίας τους από την ανακοίνωση του Μακρόν στις 9 Ιουνίου. Πρόκειται για πολύ βαθύτερη πτώση από το 3% που υπέστη ο ευρωπαϊκός τραπεζικός τομέας στο σύνολό του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Τα γαλλικά κρατικά ομόλογα έχουν δει το ασφάλιστρο απόδοσης τους έναντι της Γερμανίας να εκτινάσσεται μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.

Η άκρα δεξιά εισέρχεται στην τελική ευθεία της προεκλογικής περιόδου-αστραπή, όντας πρώτη στις δημοσκοπήσεις. Ο Εθνικός Συναγερμός (RN, άκρα δεξιά) και οι σύμμαχοί του, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του κόμματος της κεντροδεξιάς Οι Ρεπουμπλικάνοι Ερίκ Σιοτί, συγκεντρώνει μεταξύ 35,5 και 36% των ψήφων, δείχνουν σήμερα αντίστοιχα δημοσκόπηση του Elabe για την εφημερίδα La Tribune και άλλη του ινστιτούτου Ipsos για την εφημερίδα Le Parisien και τον ραδιοσταθμό Radio France. Το RN προηγείται του Νέου Λαϊκού Μετώπου, συμμαχίας κομμάτων της αριστεράς (27 ως 29,5%) και του στρατοπέδου του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν (19,5 ως 20%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Γαλλία: Με άρθρο τους στην Le Monde 170 νυν και πρώην διπλωμάτες καλούν σε μια νίκη κατά της ακροδεξιάς

Γαλλία: Η ακροδεξιά παραμένει πρώτη στις δημοσκοπήσεις - Σε ελεύθερη πτώση η δημοτικότητα Μακρόν

taz: Η Γαλλία δεν θα ακολουθήσει τον δρόμο της Ελλάδας

gazzetta
gazzetta reader insider insider