Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Πιθανή μία ακόμα μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάζιμιρ (ΕΚΤ): Πιθανή μία ακόμα μείωση επιτοκίων μέσα στο 2024
Είναι πιθανό να γίνει μία ακόμα μείωση στα επιτόκια δανεισμού μέσα στο 2024 κατά τον Πίτερ Καζιμίρ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Είναι πιθανό να γίνει μία ακόμα μείωση στα επιτόκια δανεισμού μέσα στο 2024 κατά τον Πίτερ Κάζιμιρ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

«Νομίζω ότι μπορούμε να περιμένουμε μία ακόμα μείωση επιτοκίων μέσα στο έτος. Ακόμα βλέπω αυξημένο τον κίνδυνο κλιμάκωσης του πληθωρισμού που ενδέχεται να μην ευθυγραμμιστεί πλήρως με τις προσδοκίες μας. Αναμένω αυτή την πίεση στις τιμές κυρίως από την αύξηση των μισθών», ανέφερε ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, που διατελεί και πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Σλοβακίας.

Ο Κάζιμιρ επανέλαβε ότι είναι αντίθετος σε μία νέα μεταβολή επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουλίου, αναφέροντας οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει τουλάχιστον να περιμένουν τον επόμενο γύρο των τριμηνιαίων οικονομικών προβλέψεων.

«Είναι σκόπιμο να περιμένουμε τις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου. Τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ληφθούν αποφάσεις», τόνισε.

Παρ' όλο που οι περισσότεροι τραπεζίτες της ΕΚΤ παρουσιάζονται επιφυλακτικοί όσον αφορά τα επόμενα βήματα μετά την αρχική μείωση στα επιτόκια αυτόν τον μήνα, ορισμένοι αρχίζουν να αποκαλύπτουν τις εκτιμήσεις τους για το μέλλον τις νομισματικής πολιτικής. Μιλώντας αυτή την εβδομάδα στο Bloomberg, ο Όλι Ρεν χαρακτήρισε «λογικές» τις προσδοκίες των επενδυτών για μία ή δύο ακόμη κινήσεις της τάξης του 1/4 της μονάδας φέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ολοκληρώθηκε η Υψηλού Επιπέδου Σύνοδος του ΟΟΣΑ για την Νοτιοανατολική Ευρώπη

Ελαιόλαδο: Μειωμένη η παγκόσμια παραγωγή - Ράλι ως 70% στις τιμές

Κίνα: Η Κεντρική Τράπεζα διέθεσε ρευστότητα 250 δισ. γιουάν στο τραπεζικό σύστημα

gazzetta
gazzetta reader insider insider