ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας τον Μάιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απρόσμενη αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας τον Μάιο
Απρόσμενη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο, γεγονός που σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας της χώρας.

Απρόσμενη αύξηση σημείωσε ο αριθμός των διαθέσιμων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο, γεγονός που υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ανθεκτικότητα στην αγορά εργασίας της χώρας.

Οι ανοιχτές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν στα 8,14 εκατομμύρια τον Μάιο, από 7,91 εκατομμύρια που αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω τον Απρίλιο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση Job Openings and Labor Turnover Survey (JOLTS) του Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ.

Οι οικονομολόγοι περίμεναν ότι οι κενές θέσεις εργασίας θα υποχωρούσαν στα 7,91 εκατομμύρια, σύμφωνα με συναινετικές εκτιμήσεις του FactSet.

Παρά την άνοδο στις αγγελίες εργασίας, η έκθεση JOLTS Μαίου αντικατόπτριζε ένα σημαντικό ορόσημο για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ: Η αναλογία των ανοιγμάτων θέσεων εργασίας προς αυτούς που είναι άνεργοι μειώθηκε σε 1,22 διαθέσιμες θέσεις εργασίας ανά άτομο που αναζητούσε εργασία, κάτι που έχει να καταγραφεί από τον Φεβρουάριο του 2020.

Άλλοι εποχικά προσαρμοσμένοι δείκτες υποδηλώνουν μία διαρκή σταθερότητα στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Ο εκτιμώμενος αριθμός προσλήψεων αυξήθηκε στα 5,76 εκατομμύρια από 5,62 εκατομμύρια τον Απρίλιο. Οι απολύσεις ανέκαμψαν υψηλότερα σε 1,65 εκατομμύρια τον Μάιο, από 1,54 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των εθελούσιων αποχωρήσεων αυξήθηκε στα 3,46 εκατομμύρια από 3,45 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Πάουελ για μείωση επιτοκίων: Η Fed έχει κάνει πρόοδο στον πληθωρισμό αλλά θέλει να πειστεί κι άλλο

BYD: Άλμα 21% στις τριμηνιαίες πωλήσεις EV - Κλείνει τη διαφορά από την Tesla

Λέιν: Υπάρχουν ακόμα ερωτήματα για τον πληθωρισμό των υπηρεσιών - Απαιτούνται δεδομένα πέραν του Ιουνίου

gazzetta
gazzetta reader insider insider