Μαρινάκης για ρεύμα: Αυτή τη στιγμή για λιανική και καταναλωτές, δεν χρειάζονται επιδοτήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μαρινάκης για ρεύμα: Αυτή τη στιγμή για λιανική και καταναλωτές, δεν χρειάζονται επιδοτήσεις
Την πεποίθησή του πως για το ρεύμα την τρέχουσα χρονική περίοδο σε τιμές λιανικής, δηλαδή αυτό που παίρνει ως λογαριασμό για μια επιχείρηση, έχει φθάσει σε επίπεδα προ κρίσης, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, για τη λιανική, για τους καταναλωτές, να μην χρειάζονται επιδοτήσεις, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Την πεποίθησή του πως για το ρεύμα την τρέχουσα χρονική περίοδο σε τιμές λιανικής, δηλαδή αυτό που παίρνει ως λογαριασμό για μια επιχείρηση, έχει φθάσει σε επίπεδα προ κρίσης, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, για τη λιανική, για τους καταναλωτές, να μην χρειάζονται επιδοτήσεις, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Αυτή τη στιγμή στη χώρα μας με βάση τις παρεμβάσεις Ιανουαρίου- Ιουνίου έχουμε ρεύμα λιανικής τιμής στα επίπεδα πριν από την κρίση. Έχουμε μια ελαφριά αύξηση από τον προηγούμενο στον επόμενο μήνα όμως έχουμε καταφέρει, με βάση τα στοιχεία που παίρνουμε μηνιαίως, να έχουμε φτάσει σε επίπεδα προ κρίσης. Δηλαδή από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι σήμερα, έκτος μήνας εφαρμογής των πολύχρωμων τιμολογίων και στο πράσινο και στο μπλε τιμολόγιο, να έχουμε από 10%-18% κάτω. Αυτό σημαίνει ότι τα μέτρα παίρνουμε αποδίδουν» υπογράμμισε αρχικά μιλώντας στο MEGA.

«Αυτή, τη στιγμή, το ξανά λέω σε τιμές λιανικής, δηλαδή αυτό το οποίο παίρνουμε ως λογαριασμό για μια επιχείρηση, έχουμε φθάσει σε επίπεδα προ κρίσης. Άρα, αυτή τη στιγμή, για τη λιανική, για τους καταναλωτές, δεν χρειάζονται επιδοτήσεις» τόνισε. «Θα πρέπει να δούμε όλες τις νομικές δικλείδες και βέβαια την πραγματική κατάσταση, ούτως ώστε, προληπτικά να κινηθούμε, να δούμε τι συμβαίνει και με τη χονδρική, όπως σας παρέθεσα, που η πραγματικότητα είναι αυτή που σας παρέθεσα, και μετά την εξέταση όλων των πιθανών επιλογών, ο Πρωθυπουργός θα λάβει τις αποφάσεις του» συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ταχιάος: Η Θεσσαλονίκη τον Νοέμβριο, παράλληλα με το Μετρό, θα ζήσει μια επανάσταση στις συγκοινωνίες

Τσακλόγλου: Δεν υπάρχει εξαήμερη εργασία

Χαρδαλιάς για «Αθηναϊκή Ριβιέρα»: Εμβληματικό έργο που αλλάζει την εικόνα της Αττικής

gazzetta
gazzetta reader insider insider