Λιανεμπόριο: Άνοδος 14,3% στον τζίρο τον Μάιο - Διψήφια αύξηση και για τον όγκο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λιανεμπόριο: Άνοδος 14,3% στον τζίρο τον Μάιο - Διψήφια αύξηση και για τον όγκο
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Μάϊο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2024 παρουσίασε αύξηση 10,8%. 

Εκτίναξη 14,3% πέτυχε ο γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στο Λιανικό Εμπόριο τον Μάιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023, ενώ μάλιστα από τον Απρίλιο η αύξηση είναι της τάξεως του 11%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) που είδαν το «φως» της δημοσιότητας την Τετάρτη.

Παράλληλα, ο Γενικός Δείκτης Όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές), κατά τον μήνα Μάϊο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2023, παρουσίασε αύξηση 10,5% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2024 αύξηση 11,6%, τονίζει η ΕΛΣΤΑΤ. Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά τον μήνα Μάϊο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2024 παρουσίασε αύξηση 10,8%.

Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά τον μήνα Μάϊο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Απριλίου 2024, παρουσίασε αύξηση 10,6%. Η μόνη κατηγορία που καταγράφει ετήσια πτώση στον τζίρο είναι τα Έπιπλα-Ηλεκτρικά Είδη – Οικιακός Εξοπλισμός (-19,9%), όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Σε μηνιαία βάση, όλες οι κατηγορίες καταστημάτων λιανικού εμπορίου εμφανίζουν αύξηση του δείκτη εργασιών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κασσελάκης: Μετά τη χθεσινή μαύρη μέρα για τη δικαιοσύνη στη χώρα μας, ήρθε η ώρα των αμείλικτων ερωτημάτων

Υποχρεωτική η σήμανση για POS σε όλα τα ταξί

Ερντογάν: Καταδικάζει την «δόλια δολοφονία του αδελφού του»

gazzetta
gazzetta reader insider insider