«Ερευνώ – Καινοτομώ»: 427 προτάσεις χρηματοδότησης από 565 επιχειρήσεις

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Ερευνώ – Καινοτομώ»: 427 προτάσεις χρηματοδότησης από 565 επιχειρήσεις
Βασικός στόχος η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού μέσω της υποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Oλοκληρώθηκε η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης ερευνητικών έργων στο πλαίσιο της Παρέμβασης Ι «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» της Δράσης Στρατηγικής Σημασίας «Ερευνώ – Καινοτομώ» του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», η οποία συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Υποβλήθηκαν τετρακόσιες είκοσι επτά (427) προτάσεις με Δημόσια Δαπάνη 178.562.156,35€ και Προϋπολογισμό 237.367.328,14€. Η διαδικασία αξιολόγησης θα ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Παρατίθενται αναλυτικά στοιχεία των προτάσεων που υποβλήθηκαν ανά τομέα προτεραιότητας.

Ειδικότερα οι εκατόν ογδόντα τρεις (183) Αιτήσεις Χρηματοδότησης αφορούν σε συνεργατικά έργα από ομάδες επιχειρήσεων. Οι υπόλοιπες διακόσιες σαράντα τέσσερις (244) Αιτήσεις Χρηματοδότησης υποβλήθηκαν από μεμονωμένες μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά υπέβαλαν συμμετοχή πεντακόσιες εξήντα πέντε (565) διαφορετικές επιχειρήσεις.

Βασικός στόχος της Παρέμβασης I «Έρευνα και Ανάπτυξη από Επιχειρήσεις» είναι η δημιουργία νέων θέσεων ερευνητικού και επιστημονικού/τεχνικού προσωπικού μέσω της υποστήριξης της έρευνας, προώθησης της καινοτομίας και ενίσχυσης της δικτύωσης των επιχειρήσεων.

Οι υποβολές των προτάσεων στη Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» πραγματοποιούνται τμηματικά και μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των προτάσεων στην Παρέμβαση Ι συνεχίζονται οι υποβολές στις υπόλοιπες παρεμβάσεις, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί.

Η Δράση «Ερευνώ-Καινοτομώ» έχει συνολικό προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση της έρευνας, μέσω της διασύνδεσης μεταξύ επιχειρήσεων ή επιχειρήσεων και ερευνητικών φορέων, ώστε να αναδειχθούν καινοτόμα προϊόντα που θα βοηθήσουν στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Βενεζουέλα: Ποινικές έρευνες σε βάρος ηγετών της αντιπολίτευσης

Αμετάβλητα τα επιτόκια στην Αυστραλία: Στο 4,35% - Υψηλό 12ετίας

Μπανγκλαντές: Τουλάχιστον 109 νεκροί κατά τις χθεσινές συγκρούσεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider