Γαλλία: Απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στο 7,3% - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γαλλία: Απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στο 7,3% - Χαμηλότερα των εκτιμήσεων
Απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στο 7,3% σημείωσε η Γαλλία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τις εκτιμήσεις να αναμένουν αμεταβλητότητα στο 7,5%, ένα σημάδι ότι οι μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην αγορά εργασίας φέρνουν αποτελέσματα.

Απροσδόκητη μείωση της ανεργίας στο 7,3% σημείωσε η Γαλλία για το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με τις εκτιμήσεις να αναμένουν σταθεροποίηση στο 7,5%, ένα σημάδι ότι οι μεταρρυθμίσεις του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην αγορά εργασίας φέρνουν αποτελέσματα.

Ο Μακρόν έχει θέσει την «πλήρη απασχόληση» κάθε πολίτη ως βασικό στόχο της δεύτερης θητείας του που λήγει το 2027, και ως μέτρο της επιτυχίας των εργασιακών μεταρρυθμίσεών του.

Ωστόσο, οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές αυτού του καλοκαιριού έθεσαν υπό αμφισβήτηση την ικανότητα του Γάλλου προέδρου να καθορίσει τη μελλοντική οικονομική πολιτική: η ψηφοφορία αυτή κατέληξε σε ένα διαιρεμένο κοινοβούλιο, όπου καμία ομάδα δεν έχει την πλειοψηφία και μια αριστερή συμμαχία έχει το μεγαλύτερο κομμάτι των εδρών.

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, το οποίο περιλαμβάνει Σοσιαλιστές, Πράσινους και το ακροαριστερό France Unbowed, έχει δεσμευτεί να καταργήσει βασικούς νόμους, συμπεριλαμβανομένης της απόφασης του Μακρόν να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης.

Ο πρόεδρος δεν έχει ακόμη διορίσει έναν νέο πρωθυπουργό που θα μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση και έχει δηλώσει ότι θα περιμένει μέχρι μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Ο απερχόμενος υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Bruno Le Maire, έχει προειδοποιήσει ότι η αδράνεια βλάπτει την οικονομία, δυσχεραίνοντας τον επενδυτικό σχεδιασμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, καθώς η ικανότητα της υπηρεσιακής κυβέρνησης να αποκαταστήσει τα δημόσια οικονομικά είναι περιορισμένη.

Η έκθεση της Insee της Παρασκευής έδειξε ότι η ανεργία των νέων παρέμεινε υπερδιπλάσια από το επίπεδο του συνολικού πληθυσμού, αν και μειώθηκε κατά 0,4 μονάδες.

Προκαταρκτικά στοιχεία έδειξαν ότι οι μισθοί αυξήθηκαν κατά 0,6% το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με τους τρεις προηγούμενους μήνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΥΠΕΘΟ: Σε διαβούλευση η μεταρρύθμιση για το χαρτόσημο

ΔΥΠΑ: Προσωρινοί πίνακες αποτελεσμάτων για πρόσληψη 60 εργασιακών συμβούλων ΣΟΧ

ΕΛΣΤΑΤ: Κατά 9,5% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο

gazzetta
gazzetta reader insider insider