Βιομηχανία: Ισχυρή άνοδος κατά 6,1% του τζίρου τον Ιούνιο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βιομηχανία: Ισχυρή άνοδος κατά 6,1% του τζίρου τον Ιούνιο
Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024, παρουσίασε αύξηση 2,8%. 

Αύξηση 6,1% παρουσίασε ο τζίρος στη βιομηχανία τον Ιούνιο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2023, έναντι μείωσης 16,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2024, παρουσίασε αύξηση 2,8%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2023 – Ιουνίου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Ιουλίου 2022 – Ιουνίου 2023, παρουσίασε μείωση 0,8%, έναντι αύξησης 11,2% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Σημειώνεται πως η αύξηση κατά 6,1% προήλθε:

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας

Αύξηση κατά 6,4% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, κατασκευής λοιπού εξοπλισμού μεταφορών, βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών, ποτοποιίας.

Μείωση κατά 17,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στη μείωση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη – άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου – υποστηρικτικών δραστηριοτήτων εξόρυξης, εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων.

Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών
- Αύξηση κατά 8,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς
- Αύξηση κατά 5,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εσωτερικής Αγοράς

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με προπληρωμένη κάρτα το επίδομα ανεργίας – Μπόνους και λοταρίες για να κοπούν τα μετρητά

Αυξημένο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο εξάμηνο – Άλμα 12,2% στις τουριστικές εισπράξεις

gazzetta
gazzetta reader insider insider