Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην ΕΕ – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο 2,8% ο πληθωρισμός τον Ιούλιο στην ΕΕ – Πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα 
Επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση για εναρμονισμένο πληθωρισμό 3% τον Ιούλιο. Η Ελλάδα μαζί με την Σλοβακία παρουσίασαν τον 9ο υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τιμών στην ΕΕ.

Στο 2,8% διαμορφώθηκε ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιούλιο, από 2,5% που ήταν ένα μήνα πριν, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Eurostat. Στην Ευρωζώνη ο πληθωρισμός τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 2,6%, ενώ στη χώρα μας επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση για εναρμονισμένο πληθωρισμό 3% τον Ιούλιο.

Ο χαμηλότερος πληθωρισμός καταγράφηκε στη Φινλανδία (0,5%), τη Λετονία (0,8%) και τη Δανία (1%), ενώ τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης τιμών παρουσίασαν οι: Ρουμανία (5,8%), Βέλγιο (5,4%) και Ουγγαρία (4,1%).

Η Ελλάδα μαζί με την Σλοβακία παρουσίασαν τον ένατο υψηλότερο ρυθμό αύξησης των τιμών στην ΕΕ, με τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή να ενισχύεται κατά 3% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός του Ιουλίου αποδίδεται κατά βάση στις αυξήσεις τιμών στις υπηρεσίες και ειδικά στα «εστιατόρια-καφέ-ξενοδοχεία», ενώ σημαντικές αυξήσεις είχαμε και στα είδη «ένδυσης-υπόδησης».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Με προπληρωμένη κάρτα το επίδομα ανεργίας – Μπόνους και λοταρίες για να κοπούν τα μετρητά

Αυξημένο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο εξάμηνο – Άλμα 12,2% στις τουριστικές εισπράξεις

Κλείνει το trade στα ελληνικά ομόλογα η JP Morgan

gazzetta
gazzetta reader insider insider