Χατζηθεοδοσίου: Δεν ακούσαμε κανένα άμεσο μέτρο για τις ΜμΕ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηθεοδοσίου: Δεν ακούσαμε κανένα άμεσο μέτρο για τις ΜμΕ
«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής για μία σταδιακή αναπτυξιακή πορεία, καθώς προηγείται το βασικότερο θέμα της επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

«Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής για μία σταδιακή αναπτυξιακή πορεία, καθώς προηγείται το βασικότερο θέμα της επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και επαγγελματιών», σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη στην ΔΕΘ ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει ότι «στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για παρεμβάσεις που μπορούν να τονώσουν την οικονομία και σε κάποιον βαθμό το επιχειρείν, αλλά σε βάθος χρόνου -ενώ σίγουρα περιμένουμε και τις τοποθετήσεις και εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς για πάρα πολλά μέτρα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν ακούσαμε, είναι τι θα κάνει, άμεσα, η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για το υψηλό ενεργειακό κόστος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος δήλωσε: «Σαράντα πέντε μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Πολλά από αυτά πραγματικά θα ανακουφίσουν μέρος της κοινωνίας, όπως οι αυξήσεις στις συντάξεις. Κάποια άλλα θα δώσουν κάποια "ανάσα" στις επιχειρήσεις, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1% ή η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παρεμβάσεις που μπορούν να τονώσουν την οικονομία και σε κάποιον βαθμό το επιχειρείν, αλλά σε βάθος χρόνου, ενώ σίγουρα περιμένουμε και τις τοποθετήσεις και εξειδικεύσεις από τους αρμόδιους υπουργούς, καθώς για πάρα πολλά μέτρα δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Αυτό όμως που σίγουρα δεν ακούσαμε, είναι τι θα κάνει, άμεσα, η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για το υψηλό ενεργειακό κόστος, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, σήμερα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αναμονής για μία σταδιακή αναπτυξιακή πορεία, καθώς προηγείται το βασικότερο θέμα της επιβίωσης αυτών των επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι κομβικής σημασίας η εφαρμογή παρεμβάσεων που θα τιθασεύσουν την ακρίβεια ώστε να σταματήσουν επιτέλους οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται νοικοκυριά και ΜμΕ καθώς και οι κατάλληλες δράσεις που θα οδηγήσουν σε αποκλιμάκωση των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Είναι πολύ σημαντικό να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για την οικονομία και τη χώρα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Εξάλλου και εμείς ως ΕΕΑ ζητάμε έναν μακρόπνοο αναπτυξιακό σχεδιασμό. Όμως όσο δεν λαμβάνονται μέτρα άμεσης απόδοσης και ουσιαστικής στήριξης των μικρομεσαίων, τόσο θα μειώνεται ο αριθμός των επιχειρήσεων που πραγματικά θα μπορούν να έχουν μέλλον».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Εξαγγελίες ΔΕΘ: Τι αλλάζει για εργαζόμενους, συνταξιούχους και οικογένειες με παιδιά - Οι 30 ευεργετικές παρεμβάσεις

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ προσπάθησε με ημίμετρα να μπαλώσει λάθη των δικών του πολιτικών

Κορκίδης: Ο πρωθυπουργός επέλεξε να μοιράσει λιγότερα σε περισσότερους

gazzetta
gazzetta reader insider insider