Γέλεν: Συμπαγής η οικονομία των ΗΠΑ - Σε τροχιά «ήπιας προσγείωσης»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γέλεν: Συμπαγής η οικονομία των ΗΠΑ - Σε τροχιά «ήπιας προσγείωσης»
Τζάνετ Γέλεν / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Καθησυχαστική για την ευρωστία και την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας εμφανίστηκε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν.

Καθησυχαστική για την ευρωστία και την ανθεκτικότητα της αμερικανικής οικονομίας εμφανίστηκε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν μετά τα αδύναμα στοιχεία για θέσεις εργασίας, που αναζωπύρωσαν εκ νέου τις επενδυτικές αγωνίες και πυροδότησαν ένα «φρέσκο» sell off στην Wall Street, με την Nasdaq να βιώνει την χειρότερη εβδομάδα του από το 2022.

«Δεν βλέπουμε ουσιαστικές απολύσεις στην αγορά εργασίας ενώ υπάρχει περιορισμένη κινητικότητα σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις και την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας» υπογράμμισε η Αμερικανίδα ΥΠΟΙΚ μιλώντας στο Texas Tribune Festival στο Όστιν. «Προσέχω τους καθοδικούς κινδύνους από την πλευρά της απασχόλησης, αλλά αυτό που πιστεύω ότι βλέπουμε, και ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε να βλέπουμε, είναι μια καλή, σταθερή οικονομία» τόνισε.

Ταυτόχρονα, παρατήρησε πως η ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας έχει επιβραδυνθεί σε σύγκριση με τη «φρενίτιδα προσλήψεων» όταν η αμερικανική οικονομία έκανε το reopening μετά την πανδημία της Covid-19, αλλά είναι «χωμένη βαθιά σε μία διαδικασία ανάκαμψης». Επίσης, προσπάθησε να κατευνάσει τις ανησυχίες για την κατάσταση της οικονομίας: «Δεν βλέπω σημάδια κινδύνου» επεσήμανε χαρακτηριστικά.

«Είναι πραγματικά εκπληκτικό το ότι μπορέσαμε να αποκλιμακώσουμε τον πληθωρισμό, τόσο ουσιαστικά. Αυτό είναι που οι περισσότεροι θα αποκαλούσαν ήπια προσγείωση» διαπίστωσε, με την σκυτάλη να περνά στην Fed και τη συνεδρίαση της FOMC στις 18 Σεπτεμβρίου, όπου αναλυτές και οικονομολόγοι αναμένουν ευρέως μία μείωση επιτοκίων για να μην εισέλθει σε υφεσιακά μονοπάτια με μόνο ερωτηματικό να παραμένει το ύψος της περικοπής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κακοκαιρία «ATENA»: Ισχυρές βροχές, κεραυνοί και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Dimand: Οι μισθωτές του «Hub 26», η ΔΕΘ, το SkyLine – Ετοιμάζει «έξοδο» από Πύργο Πειραιά

Παπαστεργίου στο Growthfund Agora: Μόνο οι δυνατές ομάδες κερδίζουν σε κρίσιμες εποχές

gazzetta
gazzetta reader insider insider