EY: 1,1 εκατ. ζωές επηρέασαν θετικά οι εθελοντικές δράσεις της το 2024

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
EY: 1,1 εκατ. ζωές επηρέασαν θετικά οι εθελοντικές δράσεις της το 2024
Εντός του οικονομικού έτους (ΟΕ) 2024 (Ιούλιος 2023-Ιούνιος 2024), η ΕΥ Ελλάδος κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις, μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης, «EY Ripples».

Εντός του οικονομικού έτους (ΟΕ) 2024 (Ιούλιος 2023-Ιούνιος 2024), η ΕΥ Ελλάδος κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές επιδράσεις, μέσω του προγράμματος εταιρικής ευθύνης, «EY Ripples». Με την ενεργή συνεισφορά 452 ανθρώπων της EY Ελλάδος, υλοποιήθηκαν 46 διαφορετικές εθελοντικές πρωτοβουλίες, που είχαν άμεσο και θετικό αντίκτυπο στις ζωές 1.128.938 ανθρώπων, επιβεβαιώνοντας την προσήλωση της εταιρείας στην προαγωγή της συμπεριληπτικής, δίκαιης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης «EY Ripples», που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2019 και έχει στόχο να δημιουργήσει θετικές αλλαγές στη ζωή ενός δισ. ανθρώπων μέχρι το 2030, παρέχει στους ανθρώπους της ΕΥ την ευκαιρία να αξιοποιήσουν τις δεξιότητές τους, τις γνώσεις και την εμπειρία τους, για να επηρεάσουν θετικά τις κοινότητες και το φυσικό περιβάλλον στις χώρες όπου δραστηριοποιείται ο οργανισμός, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

2020-2024: Μία τετραετία θετικών επιδράσεων

Από την έναρξη του προγράμματος στη χώρα μας, το ΟΕ 2020, έχουν αναληφθεί 96 πρωτοβουλίες, με τη συμμετοχή συνολικά 1.001 εθελοντών της ΕΥ Ελλάδος, επηρεάζοντας θετικά τις ζωές 1.958.831 ανθρώπων.
Το πρόγραμμα εστιάζει σε τέσσερις βασικούς πυλώνες:
1) Υποστήριξη της επόμενης γενιάς
2) Υποστήριξη επιχειρηματιών με δράση υψηλού κοινωνικού αντίκτυπου
3) Συμβολή στη δημιουργία ενός βιώσιμου μέλλοντος, μέσα από την προστασία και την αναγέννηση του πλανήτη, και
4) Ανταπόκριση σε φυσικές καταστροφές

Μεταξύ άλλων, οι 46 εθελοντικές δράσεις της EY κατά το ΟΕ24, συμπεριλάμβαναν:

-Ολοκληρωμένα προγράμματα mentoring σε φοιτητές από διάφορα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με απώτερο στόχο να γεφυρώσουν το χάσμα με τις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.
-Συμμετοχή περισσότερων από 20 εθελοντών της EY, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου, Γιώργου Παπαδημητρίου, στον διαγωνισμό «JA Company of the Year». Η ομάδα «Let’s Go» από το Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κωφών και Βαρήκοων Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη και καθοδήγηση εθελοντή της ΕΥ, κέρδισε το Πρώτο Βραβείο, «Οδυσσέας Κυριακόπουλος». Επιπλέον, οι εθελοντές της EY στήριξαν μαθητές που συμμετείχαν στους διαγωνισμούς «GEN-E 2024» και «Social Innovation Relay» του Junior Achievement.
-Σε συνεργασία με την Endeavor Greece, παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και καθοδήγησης σε επιχειρήσεις σε διάφορα στάδια ανάπτυξης – από startups, μέχρι late scale-ups.
-Συμμετοχή στη διοργάνωση πρωτοβουλιών καθαρισμού παραλιών, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης.
-Ενεργή συμμετοχή στη διανομή γευμάτων και ρουχισμού, στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (Κ.Υ.Α.Δ.Α.).
-Διοργάνωση των «EY Days», που παρείχαν μια μοναδική ευκαιρία σε φοιτητές να έρθουν σε άμεση επαφή με ένα επαγγελματικό περιβάλλον και να παρακολουθήσουν workshops και σεμινάρια, περνώντας μια μέρα στα γραφεία της EY.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, δήλωσε σχετικά:

«Στην ΕΥ, έχουμε ορίσει ως αποστολή μας τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Τη δέσμευσή μας αυτή, την κάνουμε πράξη μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους πελάτες μας, και με το φιλόδοξο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης που υλοποιούμε παγκοσμίως, αλλά και στη χώρα μας. Το EY Ripples δεν αποτελεί απλώς ένα πρόγραμμα, αλλά μία κίνηση που ενθαρρύνει τη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας και προωθεί τη βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη. Είμαι υπερήφανος για τους ανθρώπους μας, που έχουν αποδείξει ότι ενστερνίζονται αυτή μας τη δέσμευση και είναι έτοιμοι να προσφέρουν τον χρόνο, τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, για να συμβάλουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι κοινωνίες και το φυσικό περιβάλλον, σήμερα. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το έργο μας, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι η επιχειρηματική επιτυχία και η κοινωνική ευημερία, μπορούν να συμβαδίζουν, συνεισφέροντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για όλους».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Έρευνα Randstad: Το 77% των επιχειρήσεων πρόκειται να προχωρήσει σε προσλήψεις

Σαουδαραβικό «μπάσιμο» για την EuroLeague

Η Eurolife FFH ακόμα πιο κοντά σου μέσα από τα EurolifeHub

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider