Ντάιμον: Δεν είναι βέβαιος για την «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ντάιμον: Δεν είναι βέβαιος για την «ομαλή προσγείωση» της οικονομίας
Επιφυλάξεις διατηρεί ο ο CEO της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον, σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας να πετύχει το «soft landing», την πολυπόθητη «ήπια προσγείωση».  

Επιφυλάξεις διατηρεί ο ο CEO της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον, σχετικά με τις προοπτικές της αμερικανικής οικονομίας να πετύχει το «soft landing», την πολυπόθητη «ήπια προσγείωση».

«Είμαι πιο επιφυλακτικός απ’ ότι άλλοι. Δίνω μικρότερες πιθανότητες» , τόνισε στην εκδήλωση The Atlantic Festival στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή. «Ελπίζω ότι είναι αλήθεια, αλλά είμαι επίσης πιο δύσπιστος ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει τόσο εύκολα, όχι επειδή δεν έχει πέσει – έχει – και μπορεί να μειωθεί περισσότερο» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο CEO της JP Morgan εκτίμησε ότι η πρώτη μείωση στα επιτόκια των ΗΠΑ κατά 50 μονάδες βάσης δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις αμερικανικές εκλογές. Μάλιστα την χαρακτήρισε ένα «δευτερεύον πράγμα» δεδομένου ότι η αγορά περίμενε ήδη σε μεγάλο βαθμό μια σειρά από μειώσεις επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

Επανέλαβε ότι η μάχη με τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ δεν έχει τελειώσει, ενώ επισήμανε ότι οι απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ ενδέχεται να δημιουργήσουν κάποια αβεβαιότητα στον κόσμο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν διαπραγματεύεται τον στόχο του 2%

Πράσινο φως ΕΕ για να σπάσει το «μαξιλάρι» διαθεσίμων των μνημονίων - Κλείδωσε για 9/12 η ετήσια αποστολή των θεσμών

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider