Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν διαπραγματεύεται τον στόχο του 2%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λαγκάρντ: Η ΕΚΤ δεν διαπραγματεύεται τον στόχο του 2%
Κριστίν Λαγκάρντ / Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡ
Σύμφωνα με την αξιωματούχο της ΕΚΤ, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση «έχουν μεταβάλλει την δομή της οικονομίας και αποτελούν πρόκληση για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογούμε τον αντίκτυπο της νομισματικής πολιτικής».

«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να εργαστεί σκληρά για ένα τρόπο δράσης απέναντι στους κινδύνους και τις αβεβαιότητες εάν εισέλθουμε σε μία εποχή με πιο «ασταθή» επίπεδα πληθωρισμού και λιγότερη σαφήνεια ως προς την μετάδοση της νομισματικής πολιτικής», τόνισε η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ σε ομιλία της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο την Παρασκευή στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την αξιωματούχο της ΕΚΤ, η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση «έχουν μεταβάλλει την δομή της οικονομίας και αποτελούν πρόκληση για τον τρόπο με τον οποίο αξιολογείται ο αντίκτυπος της νομισματικής πολιτικής».

Τέλος, η Λαγκάρντ υπογράμμισε τις επιπτώσεις του παγκόσμιου κατακερματισμού και της ψηφιοποίησης στην νομισματική μετάδοση. Διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι η ΕΚΤ δεν θα διαπραγματευτεί τον στόχο του 2%.

«Η ΕΚΤ θα πρέπει να μειώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την αβεβαιότητα που δημιουργούν αυτές οι διαρθρωτικές αλλαγές και όσο η αβεβαιότητα παραμένει υψηλή, θα πρέπει να τη διαχειριζόμαστε καλύτερα», τόνισε.

Φωτογραφία: @associatedpress

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κεφαλαιαγορές ΕΕ: Το μεγάλο στοίχημα για ρευστότητα 600 δισ. ετησίως – Ποια είναι η Πορτογαλίδα με το «καυτό» χαρτοφυλάκιο

Γερμανία: Ρεκόρ για τον αριθμό των προσφύγων στη χώρα - Σχεδόν 3,5 εκατ.

Κατρακύλησε σε χαμηλό 2,5 ετών η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider