Μπόστιτς: Επιστρέφει στην κανονικότητα η οικονομία - Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Fed

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπόστιτς: Επιστρέφει στην κανονικότητα η οικονομία - Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και η Fed
Η οικονομία των ΗΠΑ είναι κοντά να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς πληθωρισμού και ανεργίας και η Ομοσπονδιακή Τράπεζα χρειάζεται επίσης νομισματική πολιτική για να «ομαλοποιηθεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς,

Η οικονομία των ΗΠΑ είναι κοντά να επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα πληθωρισμού και ανεργίας, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Ατλάντα, Ράφαελ Μπόστιτς, με τα σχόλια του να υποδηλώνουν ένα άνοιγμα σε γρήγορους ρυθμούς μείωσης των επιτοκίων τους επόμενους μήνες.

«Η πρόοδος στον πληθωρισμό και η "ψύξη" της αγοράς εργασίας εμφανίστηκαν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φανταζόμουν στις αρχές του καλοκαιριού», αναφέρει ο Μπόστιτς στην ομιλία που αναμένεται να εκφωνήσει στο Ευρωπαϊκό Οικονομικό και Χρηματοοικονομικό Κέντρο στο Λονδίνο. «Αυτή τη στιγμή, οραματίζομαι την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής νωρίτερα από ό,τι πίστευα ότι θα ήταν σκόπιμο ακόμη και πριν από λίγους μήνες» όπως αναφέρει το Reuters.

Ο όρος "ομαλοποίηση" αναφέρεται στην επιστροφή του επιτοκίου πολιτικής της Fed σε ένα επίπεδο που ούτε ενθαρρύνει ούτε αποθαρρύνει τις επενδύσεις και τις δαπάνες, ένα επίπεδο που φαίνεται να είναι κάπως κάτω από το εύρος του 4,75% έως 5% που καθορίστηκε την περασμένη εβδομάδα αφότου η Fed άρχισε να χαλαρώνει την πολιτική με τη μείωση μισής μονάδας, όπως αναφέρει το Reuters.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι η υποστήριξη από πλευράς του της μείωσης κατά μισής μονάδας του επιτοκίου ήταν ένας συμβιβασμός μεταξύ του γεγονότος ότι ο πληθωρισμός παραμένει μισή μονάδα πάνω από τον στόχο του 2% της Fed, και ότι οι τιμές των κατοικιών εξακολουθούν να αυξάνονται ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν, συν την αίσθηση ότι η οικονομία και η αγορά εργασίας επιβραδύνονται.

Ο Μπόστιτς νωρίτερα μέσα στη χρονιά περίμενε λιγότερο επιθετικό ρυθμό περικοπών και ότι αυτές θα ξεκινούσαν μεταγενέστερα, ενώ ανέφερε ότι η μεγαλύτερη περικοπή της περασμένης εβδομάδας «δεν κλειδώνει τον ρυθμό για περαιτέρω κινήσεις» ο οποίος θα εξαρτηθεί από τα εισερχόμενα δεδομένα.

Ωστόσο, είπε, «ο πληθωρισμός μειώθηκε ταχύτερα από ό,τι περίμενα και τα πιο πρόσφατα στοιχεία ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι η αμερικανική οικονομία είναι καθοδόν στον βιώσιμο δρόμο της επιστροφής προς τη σταθερότητα των τιμών».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΚΤ: Στο 4,10% από 5,7% προ έτους τα κόκκινα δάνεια στην Ελλάδα - Στο 2,3% ο μέσος όρος της Ευρωζώνης

Ευρωζώνη: Επιδείνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας - «Βαρίδι» ο γαλλογερμανικός άξονας

Βρετανία: Η τηλεργασία μπορεί να πλήξει την αποδοτικότητα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider