Αυστραλία: Σταθερά τα επιτόκια σε υψηλό 12ετίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυστραλία: Σταθερά τα επιτόκια σε υψηλό 12ετίας
Σταθερά διατήρησε, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας και επανελαβε ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει σφικτή, εμμένοντας στην πολιτική της μία εβδομάδα αφότου η Federal Reserve ξεκίνησε να χαλαρώνει την πολιτική της.

Σταθερά διατήρησε, όπως αναμενόταν, τα επιτόκια η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας και επανελαβε ότι η νομισματική πολιτική πρέπει να παραμείνει σφικτή, εμμένοντας στην πολιτική της μία εβδομάδα αφότου η Federal Reserve ξεκίνησε να χαλαρώνει τη δική της.

Αναλυτικά, η Reserve Bank of Australia διατήρησε τα επιτόκια στο υψηλό 12 ετών του 4,35% με το σχόλιο ότι η πολιτική της πρέπει να είναι επαρκώς περιοριστική για να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός επιστρέφει στο επίπεδο-στόχο.

«Ενώ ο συνολικός πληθωρισμός θα κινείται πτωτικά για κάποιο διάστημα, ο δομικός πληθωρισμός είναι πιο ενδεικτικός του πληθωριστικού momentum και παραμένει αρκετά υψηλός», ανέφερε το συμβούλιο της τράπεζας στην ανακοίνωσή του που εν πολλοίς ήταν παρόμοια με αυτή του Αυγούστου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Λαγκάρντ: Μιλάμε με τον Πρόεδρο της Fed, αλλά δεν συντονίζουμε τις κινήσεις μας

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider