DBRS: Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ελλάδας φέτος

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
DBRS: Αναθεωρεί προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Ελλάδας φέτος
Στο 2% τοποθετεί ο οίκος DBRS τον ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας το 2024, από 1,6% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο.

Στο 2% τοποθετεί ο οίκος DBRS τον ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδας το 2024, από 1,6% που είχε προβλέψει τον Ιούνιο. Για το 2025, μειώνει την εκτίμηση για την ανάπτυξη του 2025 στο 2%, ήτοι κατά 0,2%.

Επίσης, η DBRS, στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις της, προβλέπει ότι η ανεργία θα υποχωρήσει κάτω από το 10% το 2025 και συγκεκριμένα στο 9,6%.

Σχολιάζοντας την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η DBRS σημειώνει ότι οι προβλέψεις για την ανάπτυξη βελτιώνονται γενικά στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη καθώς ο πληθωρισμός υποχωρεί και οι τράπεζες μειώνουν σταδιακά τα επιτόκια. Τα ποσοστά ανεργίας παραμένουν χαμηλά, αν και αυξάνονται σταδιακά καθώς οι σωρευτικές επιπτώσεις της νομισματικής σύσφιξης επιβαρύνουν την ανάπτυξη. Η δυναμική στην Ασία είναι λίγο διαφορετική, επισημαίνει η DBRS, με τα επιτόκια πολιτικής να εξακολουθούν να είναι διευκολυντικά.

Ο οίκος επαναλαμβάνει την ανησυχία του για τους γεωπολιτικούς κινδύνους και τον πιθανό αντίκτυπό τους στις τιμές των εμπορευμάτων, στις χρηματοπιστωτικές αγορές και στην εμπιστοσύνη. Κάνει επίσης ειδική αναφορά σε σημαντικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για φέτος, κυρίως αυτές των ΗΠΑ, καθώς θα μπορούσαν επίσης να επισπεύσουν αλλαγές πολιτικής με σημαντικό περιφερειακό ή παγκόσμιο αντίκτυπο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider