Χατζηδάκης: Σημαντική επιτυχία η αποκρατικοποίηση της Εθνικής τράπεζας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χατζηδάκης: Σημαντική επιτυχία η αποκρατικοποίηση της Εθνικής τράπεζας
«Η αποκρατικοποίηση του 10% της Εθνικής τράπεζας που μόλις ολοκληρώθηκε αποτελεί σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης.

«Η αποκρατικοποίηση του 10% της Εθνικής τράπεζας που μόλις ολοκληρώθηκε αποτελεί σημαντική επιτυχία για την ελληνική οικονομία», αναφέρει σε δήλωσή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κωστής Χατζηδάκης. «Ιδίως αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι συνέπεσε με μια περίοδο που επικρατεί μεγάλη ανασφάλεια στις αγορές λόγω της όξυνσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Παρ’ όλα αυτά η διεθνής προσφορά - με τη συμμετοχή παγκόσμιας κλάσης θεσμικών επενδυτών - υπερκαλύφθηκε κατά 12 φορές και η συνολική κατά 11 φορές. Επίδοση που αποτελεί νέο ρεκόρ για τον τραπεζικό κλάδο στην ελληνική αγορά, ενώ η τιμή διάθεσης των μετοχών διαμορφώθηκε 42% ψηλότερα σε σχέση με την έκδοση που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο», προσθέτει.

Ο ΥΠΕΘΟ υπενθυμίζει ότι η αποκρατικοποίηση αυτή είναι η ενδέκατη που ολοκληρώνεται μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2023. «Αποτελεί ρεκόρ τόσο το πλήθος των αποκρατικοποιήσεων που έγιναν όσο και τα έσοδα που εξασφάλισε το Δημόσιο μέσω του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ, τα οποία ξεπερνούν τα 7,8 δισ. ευρώ.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης των ξένων και Ελλήνων επενδυτών στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος ειδικότερα. Συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΤΧΣ και της Εθνικής». καταλήγει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Η ανακοίνωση του ΤΧΣ για την τιμή προσφοράς και τον αριθμό των μετοχών της ΕΤΕ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider