Κάλεσμα Σεντένο (ΕΚΤ) για σταδιακά βήματα στις μειώσεις επιτοκίων: «Όχι υπερβολικές κινήσεις»

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κάλεσμα Σεντένο (ΕΚΤ) για σταδιακά βήματα στις μειώσεις επιτοκίων: «Όχι υπερβολικές κινήσεις»
Μάριο Σεντένο / Πηγή Φωτογραφίας: Getty Images
Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποφύγει υπερβολικές κινήσεις στη μείωση των επιτοκίων, ανέδειξε ο Μάριο Σεντένο.

Την ανάγκη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αποφύγει υπερβολικές κινήσεις στη μείωση των επιτοκίων, ανέδειξε ο Μάριο Σεντένο. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί – να διατηρήσουμε τη σταδιακή τάση στις αποφάσεις μας», υπογράμμισε ο Πορτογάλος τραπεζίτης μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Λισαβόνα την Τρίτη.

«Η πιο σημαντική λέξη στην οικονομική πολιτική είναι στωικότητα. Τα μεγάλα βήματα συνήθως επιφέρουν μεγάλες εκπλήξεις και δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό» επεσήμανε σύμφωνα με το Βloomberg, αναγνωρίζοντας ότι «η διαδικασία μείωσης των επιτοκίων βρίσκεται σε εξέλιξη», γεγονός που οφείλεται εν μέρει στον πληθωρισμό, ο οποίος τον περασμένο μήνα έπεσε κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια.

«Γνωρίζαμε ότι ο ρυθμός πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο θα ήταν χαμηλότερος, αλλά ήταν χαμηλότερος από ό,τι προέβλεπε η ΕΚΤ και ακόμη και οι αγορές. Και αυτό σημαίνει ότι οι αγορές σήμερα έχουν πάρει μια θέση σχετικά με την απόφαση της ΕΚΤ της επόμενης εβδομάδας που είναι διαφορετική από αυτή που επικρατούσε μέχρι προσφάτως» εξήγησε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Κούγκλερ (Fed): «Ναι» σε νέες μειώσεις επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αποκλιμακώνεται

Βάσλε (ΕΚΤ): Μία ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων δεν προμηνύει νέα κίνηση τον Δεκέμβριο

Μουσάλεμ (Fed): Υπέρ περισσότερων μειώσεων επιτοκίων, αλλά «με προσοχή»

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider