Κούγκλερ (Fed): «Ναι» σε νέες μειώσεις επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αποκλιμακώνεται

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κούγκλερ (Fed): «Ναι» σε νέες μειώσεις επιτοκίων εάν ο πληθωρισμός συνεχίσει να αποκλιμακώνεται
Η ταχύτητα στις περικοπές του κόστους δανεισμού θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

Yπέρ νέων μειώσεων στα επιτόκια τάσσεται η αξιωματούχος της Fed, Αντριάννα Κούγκλερ, τονίζοντας πως η ταχύτητα στις περικοπές του κόστους δανεισμού θα εξαρτηθεί από τις προοπτικές για την απασχόληση και τον πληθωρισμό.

«Εάν η πρόοδος στον πληθωρισμό συνεχιστεί όπως αναμένω, θα υποστηρίξω πρόσθετες περικοπές στα επιτόκια για να κινηθούμε προς μια πιο ουδέτερη νομισματική πολιτική με την πάροδο του χρόνου», επεσήμανε μιλώντας σε εκδήλωση της ΕΚΤ.

«Εάν οι καθοδικοί κίνδυνοι για την απασχόληση κλιμακωθούν, ίσως είναι σκόπιμο να μετακινηθεί η πολιτική πιο γρήγορα σε ένα πιο ουδέτερο πεδίο. Εναλλακτικά, εάν τα εισερχόμενα στοιχεία δεν παρέχουν εμπιστοσύνη ότι ο πληθωρισμός κινείται σταθερά προς το 2%, ίσως είναι σκόπιμο να επιβραδυνθεί η ομαλοποίηση του ύψους των επιτοκίων», διεμήνυσε.

Τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία αναμένονται την Πέμπτη, με τον αγαπημένο δείκτη της Fed (PCE) για την καταμέτρηση των πιέσεων στις τιμές, τον Αύγουστο να υποχωρεί στο 2,2% σε ετήσια βάση.

Την περασμένη εβδομάδα το υπουργείο Εργασίας ανέφερε ότι οι ΗΠΑ πρόσθεσαν 254.000 μη γεωργικές θέσεις εργασίας τον Σεπτέμβριο, ενώ ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 4,1%. Παράλληλα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου σκαρφάλωσε για 5η συνεχή ημέρα και ξεπέρασε το όριο του 4%.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μουσάλεμ (Fed): Υπέρ περισσότερων μειώσεων επιτοκίων, αλλά «με προσοχή»

Ανοίγει το app store της στον ανταγωνισμό η Google

Cenergy: Ξεκινά η δημόσια προσφορά για την ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider