Βρετανία: «Φρέναρε» η αύξηση μισθών στο τρίμηνο - Στο +4,9%

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Βρετανία: «Φρέναρε» η αύξηση μισθών στο τρίμηνο - Στο +4,9%
Με βραδύτερους ρυθμούς αυξήθηκαν στο 4,9% οι μισθοί στο Ηνωμένο Βασίλειο για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, ενώ η αύξηση στην απασχόληση παρέμεινε σταθερή.

Επιβράδυνε ο ρυθμός ανόδου των μισθών στη Βρετανία για το διάστημα Ιουνίου-Αυγούστου, ενώ η απασχόληση συνέχισε να αυξάνεται, όπως φανέρωσαν τα επίσημα δεδομένα που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών την Τρίτη.

Ειδικότερα, οι μέσες αποδοχές εξαιρουμένων των μπόνους, αυξήθηκαν κατά 4,9%, σύμφωνα με τις προσδοκίες των αναλυτών, σε σύγκριση με το 5,1% τους τρεις μήνες έως τον Ιούλιο.

Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, η αύξηση των μισθών υπολογίζεται σε 3,8%, επηρεασμένη από μεγάλα εφάπαξ μπόνους στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα το προηγούμενο έτος.

Σύμφωνα με τους FT, τα στοιχεία αποκαλύπτουν ότι οι πιέσεις στην οικονομία από τους μισθούς μειώνονται ενώ πολλοί εργοδότες έχουν αναβάλει τις προσλήψεις ενόψει της παρουσίασης του προϋπολογισμού από το κόμμα των Εργατικών, αναμένοντας περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κυβερνητική πολιτική για τη φορολογία και τις δαπάνες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η BlackLight φέρνουν το πρόγραμμα «Μαθαίνω Χωρίς να Βλέπω»

Πετρέλαιο θέρμανσης: Από 1,15 ευρώ η τιμή εκκίνησης - Τι ισχύει στην Αττική, οι εκπτώσεις και το επίδομα θέρμανσης

Γεωργιάδης: Η Ελλάδα συνεισφέρει με πάνω από 20 εκατ. ευρώ στον ΠΟΥ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider