ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,1% στον Γενικό Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Αύγουστο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 4,1% στον Γενικό Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Αύγουστο
Μείωση 4,1% κατέγραψε τον Αύγουστο ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) , σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ.

Μείωση 4,1% κατέγραψε τον Αύγουστο ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) , σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2023 με το 2022 είχε καταγραφεί μείωση 6,4%.

O Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία του μηνός Αυγούστου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2024, παρουσίασε μείωση 23,6%.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2023 – Αυγούστου 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2022 – Αυγούστου 2023, παρουσίασε αύξηση 1,2%, έναντι αύξησης 3,5% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 4,1% τον μήνα Αύγουστο 2024, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  • Μείωση κατά 4,5 του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Η μείωση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: κατασκευής μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων οχημάτων, κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, βιομηχανίας ξύλου και κατασκευής προϊόντων από ξύλο και φελλό, παραγωγής κλωστοϋφαντουργικών υλών.
  • Αύξηση κατά 41,1% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Μείωση κατά 14,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.
  • Αύξηση κατά 2,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εσωτερικής Αγοράς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΕΛΣΤΑΤ: Μειώθηκε ο δείκτης τιμών εισαγωγών στη βιομηχανία τον Αύγουστο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 3,1% στη βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider