ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 οι πωλήσεις κατοικιών τον Σεπτέμβριο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2010 οι πωλήσεις κατοικιών τον Σεπτέμβριο
Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών διολίσθησαν κατά 1%  τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με ετήσιο ρυθμό 3,84 εκατ. κατοικιών, ο χαμηλότερος από τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Οι πωλήσεις υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ διολίσθησαν κατά 1% τον Σεπτέμβριο σε σύγκριση με τον Αύγουστο, με ετήσιο ρυθμό 3,84 εκατ. κατοικιών, ο χαμηλότερος από τον Οκτώβριο του 2010, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Οι πωλήσεις ήταν 3,5% χαμηλότερες από τον Σεπτέμβριο του 2023, ενώ οι πωλήσεις μειώθηκαν σε τρεις στις τέσσερις περιφέρειες των ΗΠΑ, με μόνο τη Δυτική περιοχή να σημειώνει άνοδο.

Αυτή η καταμέτρηση αντιπροσωπεύει συμβάσεις που υπογράφηκαν πιθανότατα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων ξεκίνησαν τον Ιούλιο κοντά στο 7% στο σταθερό 30ετές και στη συνέχεια μειώθηκαν μέχρι τον Αύγουστο σε λίγο κάτω από το 6,5%. Τα ποσοστά είναι τώρα περισσότερο από μια πλήρη μονάδα χαμηλότερα από ό,τι πριν από ένα χρόνο.

«Οι πωλήσεις κατοικιών έχουν ουσιαστικά κολλήσει με ρυθμό περίπου στα 4 εκατ. σπίτια τους τελευταίους 12 μήνες, ωστόσο παράγοντες που συνήθως συνδέονται με υψηλότερες πωλήσεις κατοικιών συνεχίζουν να αναπτύσσονται», δήλωσε ο Lawrence Yun, επικεφαλής οικονομολόγος για την Εθνική Ένωση Μεσιτών.

Τα αποθέματα αυξήθηκαν 1,5% από μήνα σε μήνα σε 1,39 εκατομμύρια σπίτια προς πώληση στα τέλη Σεπτεμβρίου. Αυτό αντιπροσωπεύει μια προσφορά 4,3 μηνών με τον τρέχοντα ρυθμό πωλήσεων. Το απόθεμα ήταν 23% υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2023.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΔΝΤ για Ελλάδα: Σταθερά πρωτογενή πλεονάσματα 2,1% έως το 2029 – Καμπανάκια για υπερβολικά ελλείμματα στην Ευρωζώνη

Ρωσία: Το Υπ. Εξωτερικών δέχθηκε «πρωτοφανή» κυβερνοεπίθεση εν μέσω της συνόδου των BRICS

H Κομισιόν ενέκρινε 40 εκατ. ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα στην Αθήνα

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider