ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση των αιτημάτων ανεργίας για δεύτερη συνεχή εβδομάδα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
ΗΠΑ: Απροσδόκητη μείωση των αιτημάτων ανεργίας για δεύτερη συνεχή εβδομάδα
Απότομη μείωση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, παρουσίασε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα

Απότομη μείωση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, παρουσίασε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας τις 227.000, αντιστρέφοντας την στιγμιαία άνοδο στην ανεργία που είχε καταγραφεί νωρίτερα μέσα στο μήνα μετά από το πέρασμα των τυφώνων Χέλεν και Μίλτον που «χτύπησαν» τις νοτιοανατολικές πολιτείες.

Οι νέες απαιτήσεις μειώθηκαν κατά 15.000 το επταήμερο που έληξε στις 19 Οκτωβρίου από 242.000 την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την κυβέρνηση την Πέμπτη.

Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει τις νέες αιτήσεις να φτάσουν στις 245.000 συνολικά, με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία.

Οι τυφώνες Helene και Milton συνέβαλαν στην αύξηση των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας στις αρχές Οκτωβρίου στο υψηλό ενός έτους. Πολλοί άνθρωποι δεν μπόρεσαν να εργαστούν σε πολιτείες όπως η Βόρεια Καρολίνα και η Φλόριντα λόγω της ζημιάς.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας έχουν πλέον επιστρέψει στα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα που αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα μιας σφιχτής αγοράς εργασίας από το τέλος της πανδημίας.

Οι νέες αιτήσεις ανεργίας μειώθηκαν σε 39 από τις 53 πολιτείες και περιοχές που αναφέρουν αυτά τα στοιχεία στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Ο αριθμός των ατόμων που ήδη εισπράττουν επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εν τω μεταξύ, αυξήθηκε κατά 28.000 σε 1,9 εκατομμύρια. Πλέον κυμαίνεται πάνω από τα προπανδημικά επίπεδα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider