Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 21% - Σε υψηλά 21 ετών

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Η Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας αύξησε τα επιτόκια στο 21% - Σε υψηλά 21 ετών
Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 200 μονάδες βάσης, στο 21%, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2003.

Σε αύξηση του βασικού της επιτοκίου κατά 200 μονάδες βάσης, στο 21%, προχώρησε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας, επικαλούμενη την υψηλότερη των εκτιμήσεων αύξηση των τιμών καταναλωτή, ενώ προειδοποιεί για συνεχιζόμενους κινδύνους λόγω του υψηλού πληθωρισμού μεσοπρόθεσμα. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2003.

Σύμφωνα με το CNBC, η κίνηση αυτή υπερβαίνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών για αύξηση 100 μονάδων βάσης. Το βασικό επιτόκιο είχε προηγουμένως αυξηθεί κατά 100 μονάδες βάσης στο 19% τον Σεπτέμβριο.

Η κεντρική τράπεζα ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή ότι ο ετήσιος εποχικά προσαρμοσμένος πληθωρισμός άγγιξε το 9,8% τον Σεπτέμβριο, από 7,5% τον Αύγουστο. Πλέον αναμένεται ότι θα κυμαίνεται σε ένα εύρος 8,0-8,5% μέχρι το τέλος του 2024, τρέχοντας «σημαντικά πάνω» από την πρόβλεψη του Ιουλίου που ήταν κοντά στο 6,5-7,0%.

«Σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, η ισορροπία των κινδύνων για τον πληθωρισμό παραμένει σημαντικά στραμμένη προς τα πάνω», ανέφερε η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας. «Οι βασικοί κίνδυνοι συνδέονται με τις επίμονα υψηλές προοπτικές για τον πληθωρισμό και την ανοδική απόκλιση της ρωσικής οικονομίας από μια ισορροπημένη αναπτυξιακή πορεία, καθώς και με την επιδείνωση του εξωτερικού εμπορίου».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Eurobank: Πότε η ελληνική οικονομία θα φτάσει το πραγματικό ΑΕΠ που είχε το 2008

ΤτΕ: Πόσο αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο - Η εικόνα στα δάνεια

Ντάιμον (JP Morgan): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider