Ντάιμον (JP Morgan): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ντάιμον (JP Morgan): Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει
«Ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μεγάλος. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει» προειδοποίησε ο CEO της JP Morgan.

Ο Τζέιμι Ντάιμον δίνει μεγάλη προσοχή στη λειτουργία των χρηματοπιστωτικών αγορών και στις αποφάσεις της Fed, αλλά εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, το πιο σημαντικό του μέλημα είναι η γεωπολιτική. «Οι οικονομικές προοπτικές είναι μικρές σε σύγκριση με τη γεωπολιτική κατάσταση που αντιμετωπίζουμε», επεσήμανε ο ισχυρός άνδρας της JP Morgan μιλώντας την Πέμπτη στην ετήσια συνάντηση του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών.

Από την Ουάσιγκτον, εξέφρασε τη λύπη του για τους πολέμους στην Ουκρανία, τη Μέση Ανατολή και την εντεινόμενη συνεργασία των «αντιπάλων» των ΗΠΑ, όπως η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν. «Μιλούν ξεκάθαρα για διάλυση του συστήματος που τέθηκε σε εφαρμογή από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους μας μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, που γέννησε μια εποχή άνευ προηγουμένου παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης» υπογράμμισε.

«Ο κίνδυνος είναι εξαιρετικά μεγάλος. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει. Έχουμε ήδη μάχες σε εδάφη και μέτωπα όπου πολεμούν δυνάμεις που έχουν συντονιστεί από πολλές χώρες» προειδοποίησε, προσθέτοντας ότι οι ομάδες διαχείρισης κινδύνου στην JP Morgan έχουν «τρέξει σενάρια που θα σας σοκάρουν», όσον αφορά τις πιθανές οικονομικές επιπτώσεις μιας παγκόσμιας σύγκρουσης που θα ξεφύγει από τον έλεγχο.

Αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η CEO της JPMorgan επεσήμανε ότι μία κούρσα πυρηνικών είναι «ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα», ακόμη και πριν από την κλιματική αλλαγή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τράπεζες: Άντλησαν κεφάλαια 6,5 δισ. ευρώ με εκδόσεις ομολόγων μέσα σε 9 μήνες

Είναι το ξεκουκούλωμα των μαρτύρων sweetener στον Σαμαρά; Τα άλυτα προβλήματα της χώρας - Ημέρες Οργάνων στον ΣΥΡΙΖΑ

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπει η βιομηχανία για τις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού - Πού εντοπίζονται

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider