Φωτίου: Το κοινωνικό μέρισμα είναι σχεδόν διπλάσιο φέτος

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Φωτίου: Το κοινωνικό μέρισμα είναι σχεδόν διπλάσιο φέτος

«Το κοινωνικό μέρισμα θα είναι πάνω από 1 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιο του περσινού», τόνισε η Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στο ΑΝΤ1.

Αναφορικά με το ποιοι θα το πάρουν, η αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι, «δε θα αφορά μόνο αυτούς που έχουν πληγεί από την ακραία φτώχεια. Ξέρουμε ότι η κρίση έπληξε και τη μεσαία τάξη», διευκρινίζοντας ότι το μέρισμα θα δοθεί «με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια».

Όσοι λαμβάνουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) «εμπεριέχονται εν πολλοίς μέσα στο μέρισμα», ενώ σχετικά με τους άνεργους ανέφερε πως επίσης θα το λάβουν, «με κριτήρια όπως όπως το εισόδημα και τα περιουσιακά στοιχεία».

Επίσης πρόσθεσε πως συζητείται το ενδεχόμενο οι συνταξιούχοι και ειδικά εκείνοι οι οποίοι έχουν υποστεί παράνομες παρακρατήσεις, «να αποζημιωθούν μέσω κοινωνικού μερίσματος».

Το κοινωνικό μέρισμα αναμένεται να διανεμηθεί πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ θα προηγηθεί διαδικασία «με στοιχείο αιτήσεως». «Γνωρίζουμε ποιοι θα το πάρουν, αλλά δε θα δοθεί χωρίς να το ξέρεις. Θα πρέπει να είσαι ενήμερος και να αποδέχεσαι το επίδομα», ανέφερε σχετικά η Θεανώ Φωτίου.

Ερωτηθείσα για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους έχουν αποκλειστεί από το ΚΕΑ, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να λάβουν το κοινωνικό μέρισμα, καθώς όπως είπε, «πιθανότατα να ληφθεί υπόψη το προσωπικό και όχι το οικογενειακό εισόδημα».

Ξεκαθάρισε, ωστόσο ότι η υπαγωγή τους στο ΚΕΑ θα γίνει όταν «διπλασιαστεί το διαθέσιμο για το ΚΕΑ ποσό». «Αν πρέπει να το πάρουν περισσότεροι, θα ήταν ανισότητα γιατί θα μειωνόταν το ποσό που λαμβάνουν οι ήδη δικαιούχοι», σχολίασε η αναπληρώτρια Υπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider