Καρβούνης: Η ΕΕ έχει «βάλει στην άκρη» για την Ελλάδα 0,5 δισ.

Πένη Χαλάτση
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Καρβούνης: Η ΕΕ έχει «βάλει στην άκρη» για την Ελλάδα 0,5 δισ.

«Η ΕΕ έχει ανοίξει το δρόμο για ένα πιο καθαρό ευρωπαϊκό σύστημα. Ο τομέας της καθαρής ενέργειας είχε επενδύσεις το 2015 άνω των 300 δις. ευρώ. Η δέσμη μέτρων που υιοθετεί η ΕΕ οδηγεί σε αύξηση έως και 1% του ΑΕΠ την επόμενη δεκαετία και στη δημιουργία ενός εκατ. θέσεων εργασίας. Η ΕΕ έχει βάλει στην άκρη για την Ελλάδα 0,5 δις ευρώ για επενδύσεις στην εξοικονόμηση ενέργειας (κτίρια, οικιακό τομέα κλπ). Η έξυπνη χρηματοδότηση προς έξυπνα κτίρια μπορεί να βοηθήσει στην ενεργειακή αναβάθμιση. Η ΕΕ θα βρίσκεται στο πλευρό της Ελλάδας και θα στηρίζει την εξέλιξή της σε πρωτοπόρο δύναμη στην καθαρή ενέργεια».

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πάνος Καρβούνης, επικεφαλής αντιπροσωπείας ΕΕ στην Ελλάδα μιλώντας στο αναπτυξιακό-επενδυτικό φόρουμ «Εξοικονόμηση Ενέργειας-Επενδύοντας στο Ευρωπαϊκό Όραμα» το οποίο διοργανώθηκε την Τρίτη στο ξενοδοχείο Divani Caravel από την επενδυτική πρωτοβουλία A – Energy.

Ο κ. Καρβούνης αναφέρθηκε στις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί η ενεργειακή ένωση σημειώνοντας ότι η συμφωνία του Παρισιού αποτελεί ένα ιστορικό ορόσημο για τη στροφή προς καθαρή ενέργεια και ορίζει την πορεία προς μια σύγχρονη οικονομία χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

«Στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα προς όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για τη χάραξη μιας πολιτικής όπου το ενεργειακό μοντέλο αλλάζει (ΑΠΕ, Εξοικονόμηση ενέργειας κλπ)», σημείωσε.

«Μια από τις βασικές πολιτικές είναι η λεγόμενη ενεργειακή ένωση. Είναι το πιο φιλόδοξο ευρωπαϊκό σχέδιο στον τομέα της ενέργειας, η οποία μπορεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον για τους επενδυτές. Η ΕΕ έχει ανοίξει το δρόμο για ένα πιο καθαρό ευρωπαϊκό σύστημα. Ο τομέας της καθαρής ενέργειας είχε επενδύσεις το 2015 άνω των 300 δις. ευρώ. Η δέσμη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση θα φέρει αύξηση έως και 1% του ΑΕΠ την επόμενη δεκαετία και θα δημιουργήσει ένα εκατομμύριο θέσεις εργασίας», πρόσθεσε ο κ. Καρβούνης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider