Τι αλλάζει στην αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τι αλλάζει στην αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων

Νέες αλλαγές στο πλαίσιο των διαδικασιών αδειοδότησης εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων με στόχο την απλοποίησή του προωθεί το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Στη συμφωνία αυτή κατέληξαν σήμερα, στη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης που πραγματοποίησαν, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης με τους επικεφαλής των Θεσμών.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου έχουν επεξεργαστεί πακέτο συγκεκριμένων μέτρων και αλλαγών στην κατεύθυνση αυτή καθώς η απλοποίηση του πλαισίου των διαδικασιών αποτελεί «την αναγκαία συνθήκη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στη χώρα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες στο στάδιο της διαμόρφωσης των προτάσεων τους είχαν συνεργασία με όλους τους παραγωγικούς φορείς της αγοράς, αλλά και την Παγκόσμια Τράπεζα που λειτουργεί ως σύμβουλος για το θέμα αυτό.

Παράλληλα με τις αλλαγές των διαδικασιών αδειοδότησης εγκατάστασης και λειτουργίας των μεταποιητικών επιχειρήσεων, στη συνάντηση του κ. Χαρίτση με τους θεσμούς συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξουν και αλλαγές για τις οχλούσες δραστηριότητες. Μάλιστα για την αναμόρφωση του ισχύοντος πλαισίου θα αναζητηθεί η διεθνής εμπειρία και «καλές πρακτικές» από προηγμένες χώρες, όπως η Γαλλία.

Η μεταρρύθμιση αναμένεται ότι θα πραγματοποιηθεί σε βάθος χρόνου -περίπου διετίας- καθώς η διαδικασίες είναι περίπλοκες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider