Αύξηση αποτιμήσεων των ελληνικών assets βλέπει η Ράνια Αικατερινάρη

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Αύξηση αποτιμήσεων των ελληνικών assets βλέπει η Ράνια Αικατερινάρη

Στην αναφορά ότι οι ΔΕΚΟ διαδραματίζουν κοινωνικό ρόλο, αλλά θα πρέπει να αποζημιώνονται και για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που παρέχουν, προχώρησε από το βήμα του συνεδρίου του Economist η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), του γνωστού Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Ράνια Αικατερινάρη.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Υπερταμείου, η ΕΕΣΥΠ καλείται να μετατρέψει τις ΔΕΚΟ σε σύγχρονες επιχειρήσεις που θα λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και θα μπορούν να προσελκύσουν επενδυτές.

Όπως υποστήριξε θα πρέπει να υπάρξει «αλλαγή νοοτροπίας» στις ΔΕΚΟ, προσθέτοντας πως σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συμβάλλουν τόσο οι ίδιες οι επιχειρήσεις, όσο και η κυβέρνηση και το σύνολο της κοινωνίας.

«Οι ΔΕΚΟ θα πρέπει να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον κοινωνικό τους ρόλο, ωστόσο οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που παρέχουν θα πρέπει να κοστολογούνται και σαφώς να αποζημιώνονται», σημείωσε.

Η ίδια ανέφερε πως το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων εξελίσσεται θετικά το τελευταίο διάστημα και εστίασε ειδικά στην αύξηση των αποτιμήσεων των ελληνικών assets.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider