Το «ξεπούλημα» στα ιταλικά ομόλογα επηρεάζει και τα ελληνικά

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Το «ξεπούλημα» στα ιταλικά ομόλογα επηρεάζει και τα ελληνικά

Ο ιταλικός ιός για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται μολυσματικός και για τα ελληνικά ομόλογα.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων της ιταλικής κυβέρνησης ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα του 2019 θα είναι στο 2,4%, κάτι που σημαίνει ότι η δημοσιονομική πολιτική της Ιταλίας θα παραμείνει επεκτατική και όχι περιοριστική, όπως ζητούν οι Ευρωπαίοι και αγορές, οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων αυξάνονται συμπαρασύροντας και τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων.

Η απόδοση του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου αυξάνεται κατά 9,49% σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση και πλέον διαμορφώνεται στο 3,18%. Το διετές ομόλογο έχει εκτιναχθεί 38,5% σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση και πλέον διαμορφώνεται στο 1,089%.

Η απόδοση του ελληνικού πενταετούς ομολόγου καταγράφει αύξηση 4,10% σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση και διαμορφώνεται στο 3,28%. Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 4,14% και είναι υψηλότερα κατά 2,65% σε σχέση με χθες.

Εφόσον οι πιέσεις στο ιταλικό χρέος εξακολουθήσουν οι προοπτικές για τα ελληνικά ομόλογα θα παραμείνουν αρνητικές, κάτι που σημαίνει πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για έξοδο στις αγορές το πρώτο τετράμηνο του 2019 θα είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider