Special Olympics Hellas: Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Special Olympics Hellas: Ολοκληρώθηκαν οι Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics “Λουτράκι 2024”
Πέντε μέρες Αθλητισμού και Ένταξης, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, αφιερώθηκαν στους καθιερωμένους πλέον Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024».

Πέντε μέρες Αθλητισμού και Ένταξης, από τις 24 έως τις 29 Μαΐου, αφιερώθηκαν στους καθιερωμένους πλέον Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics «Λουτράκι 2024». Οι Αγώνες, που έλαβαν χώρα στο Sportcamp στο Λουτράκι, τελέστηκαν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Τo Σάββατο 25 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Τελετή Έναρξης των Αγώνων στο Ypanema Seaside στην λίμνη Ηραίου με παρουσιάστρια τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου, Δημοσιογράφο, και τον αθλητή των Special Olympics, Άγι Διακόπουλο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμούς του κ. Πτωχού, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, και του κ. Γκιώνη, Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και ακολούθησε ομιλία του Προέδρου των Special Olympics Hellas κ. Κοδέλλα, Πρέσβυ ε.τ., ο οποίος κήρυξε την Έναρξη των Αγώνων.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος των Special Olympics, Πρέσβυς ε.τ., κ. Διονύσιος Κοδέλλας, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Μέσα από τους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics μάς δίνεται η ευκαιρία να γιορτάσουμε την αγωνιστικότητα και το θάρρος των αθλητών μας και να αναδείξουμε τις αξίες τους αθλητισμού. Στόχος μας, όπως πάντα, η εξέλιξη, η ενσωμάτωση και η ένταξή τους στους κόλπους της κοινωνίας. Μαζί μας αθλητές από Κύπρο, Ουγγαρία, Ουκρανία αλλά και από τα προπονητικά μας προγράμματα από όλη την Ελλάδα, τα οποία δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος με την αποκλειστική υποστήριξη του Μέγα Δωρητή, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Και ενώ το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα μπορεί να έχει πλέον λήξει, η παρακαταθήκη που άφησε είναι μεγάλη και συνεχίζει να επηρεάζει θετικά τις ζωές πολλών ανθρώπων. Γι’ αυτό είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που πρόσφατα υπογράψαμε συμφωνία με τον Όμιλο Attica για τη συνέχεια του Αναπτυξιακού και Εκπαιδευτικού μας Προγράμματος. Αυτή η συνεργασία μάς δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε το έργο μας, μεταλαμπαδεύοντας τις ευγενείς αξίες των Special Olympics σε ακόμα περισσότερες περιοχές».

Πάνω από 350 αθλητές και αθλήτριες μαζί με τους προπονητές τους, από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο την Ουγγαρία και την Ουκρανία παρέλασαν μπροστά από επισήμους, οικογένειες και φίλους. Πρωταρχικό ρόλο στο τελετουργικό διαδραμάτισαν οι αθλητές των Special Olympics, λαμβάνοντας μέρος στη λαμπαδηδρομία, η οποία πραγματοποιήθηκε στη θάλασσα, μεταφέροντας την Φλόγα της Ελπίδας με κανό, είπαν τον Όρκο του αθλητή, ύψωσαν τις σημαίες της Ελλάδας και των Special Olympics, επέδειξαν τις χορευτικές τους ικανότητες, αλλά και τραγούδησαν με την μπάντα τους. Στο τέλος της εκδήλωσης, ο Πρόεδρος με 6 αθλητές των Special Olympics βράβευσαν Χορηγούς και Υποστηρικτές των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics «Λουτράκι 2024», για την ουσιαστική προσφορά τους.

Στη φετινή διοργάνωση, οι αθλητές αγωνίστηκαν σε 4 επίσημα αθλήματα των Special Olympics (Κολύμβηση, Bocce, Στίβος και για πρώτη φορά Powerlifting). Παράλληλα, διεξήχθησαν πολλές αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, το πρόγραμμα Υγιείς Αθλητές, μέσω του οποίου οι αθλητές είχαν την ευκαιρία να εξεταστούν σε 5 διαφορετικές ιατρικές ειδικότητες, καθώς και το 8o Family Health Forum, μία διαδραστική συνάντηση των μελών των οικογενειών, με στόχο την γνώση και τη σωστή ενημέρωσή τους από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Βασικός στόχος του Οργανισμού είναι οι αθλητές να βελτιώνουν συνεχώς τις αθλητικές τους ικανότητες, και παράλληλα να εξελίσσονται ψυχικά και κοινωνικά. Οι συμμετέχοντες αγωνίστηκαν με όλη τους την δύναμη, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και βίωσαν πέντε μοναδικές ημέρες Αθλητισμού και Ένταξης.

Για να ζήσουν οι αθλητές όλες αυτές τις εμπειρίες, πάνω από 80 εθελοντές των Special Olympics υποστήριξαν ενεργά την διοργάνωση. Η πιο σημαντική προσφορά τους όμως ήταν η αγάπη, η φροντίδα και το χαμόγελο που μοιράστηκαν με τους αθλητές.

Η Οργανωτική Επιτροπή των Πανελλήνιων Αγώνων, οι αθλητές και οι οικογένειές τους ευχαριστούν θερμά τους Χορηγούς της Διοργάνωσης, καθώς, χάρη στην ευαισθησία και στην ουσιαστική υποστήριξή τους, οι Πανελλήνιοι Αγώνες πήραν σάρκα και οστά:

Μέγας Δωρητής το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Χρυσός Χορηγός ο Όμιλος Attica, Global Partners: Hasbro, Toyota, Coca-Cola, Lions Clubs International Foundation, Χορηγοί: Admiral, ΔΕΣΦΑ, Α. Καούσης Α.Ε., ΔΕΛΤΑ, Περιφέρεια Πελοποννήσου, ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, Σκλαβενίτης.

Θεσμικοί Υποστηρικτές: Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, Ελληνική Αστυνομία, ΣΕΓΑΣ – Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Χορηγοί Επικοινωνίας: Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, SOCIALDOO

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider