Επιμένει ο Τσίπρας για την Κεντροαριστερά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επιμένει ο Τσίπρας για την Κεντροαριστερά
Τι συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ούντο Μπούλμαν.

Κατ’ ιδίαν συνάντηση μακριά από τις κάμερες και τα φώτα της δημοσιότητας είχαν οι Αλέξης Τσίπρας και Ούντο Μπούλμαν αμέσως μετά την εκδήλωση της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών στην Αθήνα. Μάλιστα αμέσως μετά οι δύο πολιτικοί παρακάθισαν σε δείπνο που παρέθεσε σε κλειστό κύκλο η Λούκα Κατσέλη με κύριο μενού ασφαλώς την εγχώρια αλλά και ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Η χθεσινή εκδήλωση ήταν ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να διευρύνει τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει ευρωεκλογών. Το προοδευτικό προσκλητήριο ήταν το κεντρικό σημείο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα χωρίς να περάσουν απαρατήρητες οι αναφορές του στις απουσίες των Σταύρου Θεοδωράκη και Φώφης Γεννηματά από την εκδήλωση, δηλαδή μία πρωτοβουλία της ευρωπαϊκής τους οικογένειας στην Αθήνα.

Γίνεται κατανοητό πως θα ακολουθήσουν κι άλλα βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου και της Κουμουνδούρου. Η χθεσινή εκδήλωση «ένωσε» όλες τις δυνάμεις, τα πρόσωπα και τις συλλογικότητες που ως τώρα έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για την συγκρότηση ενός ισχυρού προοδευτικού μετώπου που θα αντιπαρατεθεί στις ακροδεξιές δυνάμεις και τις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού στην Ευρώπη. Από τους συμμετέχοντες στην Πρωτοβουλία «Γέφυρα» και τους νεοεισερχόμενους στην κυβέρνηση πασοκογενείς Θάνο Μωραίτη και Άγγελο Τόλκα ως την ΔΗΜΑΡ και τον ευρωβουλευτή του Ποταμιού Μίλτο Κύρκο. Αυτές τις δυνάμεις, λένε οι πληροφορίες, θα προσπαθήσει να συντονίσει το επόμενο διάστημα ο πρωθυπουργός, ούτως ώστε να υπάρξει ένα ομοιογενές σχήμα το οποίο το επόμενο διάστημα θα αναπτύξει τον ίδιο βηματισμό στην πορεία προς τις κάλπες. Δεν υπάρχει αμφιβολία, λένε κυβερνητικές πηγές, πως η συγκρότηση μίας μεγάλης προοδευτικής συμπαράταξης είναι το νέο αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα προς τις κάλπες.

Τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός θα αναλάβει και νέες πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή. Ενδεχομένως να στείλει επιστολές προς όλους όσοι αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί είτε αυτό αφορά κόμματα είτε μεμονωμένα πρόσωπα, ενώ ως τα τέλη Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση κατά την οποία θα εκπροσωπηθούν όλοι όσοι συμμετέχουν στο εγχείρημα της συγκρότησης μίας προοδευτικής συμμαχίας.

Σημειωτέον πως σ’ όλο αυτό το διάστημα ο πρωθυπουργός δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του για τον χρόνο των εκλογών. Επισήμως Μαξίμου και Κουμουνδούρου επιμένουν πως οι κάλπες θα στηθούν τον Οκτώβριο. Και τα ως τώρα δεδομένα συγκλίνουν σ’ αυτήν την εκτίμηση. Όμως ο Αλέξης Τσίπρας θα πάρει τις τελικές του αποφάσεις μέσα στον Απρίλιο έχοντας σχηματίσει μία πιο καθαρή εικόνα για τις προθέσεις των πολιτών.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider