Ώρα ΗΠΑ για τον Μητσοτάκη - Ομιλία στη Βοστώνη, ραντεβού με επενδυτές στη Νέα Υόρκη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ώρα ΗΠΑ για τον Μητσοτάκη - Ομιλία στη Βοστώνη, ραντεβού με επενδυτές στη Νέα Υόρκη
Έμφαση στην προσέλκυση επενδυτών και στη σύσφιγξη σχέσεων με την Ομογένεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που θα είναι σήμερα και αύριο στις ΗΠΑ.

Συνέχεια στις αλυσιδωτές διεθνείς επαφές του δίνει σήμερα και αύριο στις ΗΠΑ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με το βλέμμα στραμμένο κατά βάση στην προσέλκυση επενδύσεων με φόντο την επόμενη μέρα μετά τις πυρκαγιές στη χώρα.

Αρχικά, μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στη Ρόδο και το μήνυμα συσπείρωσης ενόψει των ευρωεκλογών που έστειλε, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει σήμερα στις 17:30 το απόγευμα (ώρα Αμερικήςστην ετήσια εκδήλωση για την Ελλάδα, που έχει καθιερώσει ο επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος Γεώργιος Μπεχράκης στη Σχολή Fletcher του πανεπιστημίου του Tufts στη Βοστώνη. Μετά την ομιλία θα ακολουθήσει δεξίωση, όπου ο κ. Μητσοτάκης θα συνομιλήσει με εξέχοντες παράγοντες της Ομογένειας, ενώ και στην ομιλία του αναμένεται να στείλει μηνύματα υπέρ της ενεργοποίησης του ομογενειακού στοιχείου, με φόντο και τις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στη χώρα, ενώ θα επαναλάβει και τη δέσμευσή του για θεσμοθέτηση δικαιώματος ψήφου για τους Έλληνες του εξωτερικού στις εθνικές εκλογές.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παραμείνει στη Βοστώνη την Πέμπτη, ενώ για την Παρασκευή, κατά τις πληροφορίες του Reader.gr, έχει κλείσει 4 αλλεπάλληλα, σημαντικά τετ-α-τετ ραντεβού με κορυφαία στελέχη επενδυτικών οργανισμών που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την περίπτωση της Ελλάδας και θα ήταν πρόθυμοι να επενδύσουν στην προοπτική της χώρας. Σημειωτέον, σε όλες τις δημόσιες παρεμβάσεις του ενώπιων διεθνούς ακροατηρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει την ανάγκη προσέλκυσης περισσότερων ξένων επενδύσεων και προσθέτει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι φιλο-μεταρρυθμιστική και με ατζέντα υπέρ των επενδύσεων. Πρακτικά, το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη είναι «ελάτε να επενδύσετε!», καθώς την επόμενη μέρα στη χώρα θα υπάρχει πολιτική σταθερότητα και «συνέχεια», όχι όπως το 2015, όταν ανέλαβε την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον με δεδομένες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, εκτιμά, όμως, ότι η έλευση επενδυτών είναι άμεσα συναρτημένη με την πολιτική αλλαγή. Με αυτή την πολιτική αλλαγή να προεξοφλείται, δε, όπως εκτιμούν στη ΝΔ, ανταποκρίθηκαν και οι αγορές κατ’ αρχήν θετικά στο ελληνικό δεκαετές ομόλογο που εκδόθηκε για πρώτη φορά από το 2010. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μήνυμα που έδωσε ο άλλοτε προεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, προ ημερών, στο Φόρουμ των Δελφών, όπου υπογράμμισε ότι οι αγορές αντιδρούν με θετικό τρόπο, γιατί αποτιμούν την διαφαινόμενη πολιτική αλλαγή και «ποντάρουν» στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Μητσοτάκης συστηματοποιεί τις διεθνείς επαφές του, προκειμένου, εφόσον αναλάβει τα ηνία της χώρας, να έχει διαμορφωμένη ατζέντα με ανθρώπους που θα πάρουν το ρίσκο να επενδύσουν.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider