Ανακοίνωσε το νέο όνομα ο Τσίπρας: «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανακοίνωσε το νέο όνομα ο Τσίπρας: «ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία»
Η Κουμουνδούρου έδωσε χθες μία πρώτη γεύση από το ευρωψηφοδέλτιο.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων που θα πλαισιώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαλείται στην Κουμουνδούρου η πρώτη σύσκεψη όλων των συνιστωσών και πολιτικών κομμάτων και κινήσεων που έχουν ανταποκριθεί θετικά στο κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα για ένα ισχυρό αριστερό και προοδευτικό μέτωπο. H πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η καμπάνια, τα υλικά και η εκστρατεία των ευρωεκλογών να σηματοδοτηθεί από το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Η συνάντηση γίνεται με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του γραμματέα του κόμματος σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί ένας πρώτος συντονισμός ανάμεσα σε όλες τις συλλογικότητες που σκοπεύουν να συμπορευτούν εν πρώτοις στις ευρωεκλογές με κεντρικό κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα, ενώ θα έχει προηγηθεί και συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας όπου θα μιλήσει ο πρωθυπουργός.

Η πρεμιέρα του νέου εγχειρήματος με τη σημερινή σύσκεψη έχει άλλωστε ως σκοπό να μπουν και τα πρώτα θεμέλια της συνεργασίας πάνω σε μία προγραμματική βάση, αλλά και να καθοριστούν τα πρόσωπα που θα συμμετέχουν στις επιτροπές που θα διαβολευτούν για την διακήρυξη, τα ευρωπαϊκά κείμενα και τις εκδηλώσεις του προοδευτικού μετώπου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα τέλη Μαρτίου θα γίνει διαδικασία με την συμμετοχή όλων των κομμάτων, συλλογικοτήτων και προσώπων που θα μετέχουν στην προοδευτική συμμαχία κι εκεί αναμένεται να αναδειχθεί ένα συντονιστικό όργανο που θα δώσει και οργανωτικά χαρακτηριστικά στον κεντροαριστερό πόλο. Δηλαδή θα συγκροτηθεί μία κοινή εκλογική επιτροπή.

Η Κουμουνδούρου έδωσε χθες μία πρώτη γεύση από το ευρωψηφοδέλτιο χωρίς ωστόσο να συμπεριλάβει σ’ αυτό ονόματα-εκπλήξεις ή τα λεγόμενα βαριά χαρτιά που επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας να συμμετέχουν στην μάχη για το ευρωκοινοβούλιο από το υπουργικό συμβούλιο. Στην πρώτη δόση δεν συμπεριλήφθησαν τα ονόματα της Έλενας Κουντουρά και του Σπύρου Δανέλλη καθώς εκκρεμεί η κατάθεση ρύθμισης ώστε να καταργηθεί το ασυμβίβαστο στην ιδιότητα του βουλευτή με εκείνην του υποψηφίου ευρωβουλευτή. Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Στην σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στο αριστερό και προοδευτικό μέτωπο που συγκροτείται έπειτα από το προσκλητήριό του προς τις δυνάμεις της κεντροαριστεράς για μία νέα συμμαχία απέναντι στις ακραίες ευρωπαϊκές φωνές και τους εκφραστές των νεοφιλελεύθερων απόψεων.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider