O Τσίπρας έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
O Τσίπρας έχει αποφασίσει να εξαντλήσει την τετραετία

Πρόγευση της μετωπικής σύγκρουσης που θα επιδιώξει η κυβέρνηση με την ΝΔ στην πορεία προς τις κάλπες ήταν η χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, μία παρέμβαση γεμάτη διλήμματα προς τους πολίτες σε σχέση με τις επιλογές που θα κάνουν στις εκλογές.

Όμως αυτό που έγινε πρωτίστως σαφές από την πρωθυπουργική ομιλία είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως καταλήγει στην απόφαση να οδηγήσει την χώρα στην εθνική αναμέτρηση εξαντλώντας την τετραετία για την κυβέρνησή του. Τουλάχιστον με αυτήν την αίσθηση έμειναν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τον άκουσαν, συνδυάζοντας μάλιστα την διαφαινόμενη επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να μην κατεβάσει τελικώς στην μάχη των ευρωεκλογών υπουργούς και πρωτοκλασάτα πολιτικά στελέχη τα οποία θα αξιοποιήσει για τις εθνικές εκλογές. Κάτι που επιβεβαίωσε εμμέσως με δηλώσεις του και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σχολιάζοντας πως φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοια αναγκαιότητα.

Ως εκ τούτου θα είναι μεν υποψήφια η Έλενα Κουντουρά που το επιθυμεί αλλά και ο Σπύρος Δανέλλης, ενώ πιθανότατα δεν θα δούμε ονόματα άλλων υπουργών. Πιθανολογείται επίσης μετά τις χθεσινές εξελίξεις στον δήμο Πειραιά και την παραίτηση του Πέτρου Κόκκαλη ότι αυξάνονται οι πιθανότητες να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα ο πρωθυπουργός αφενός προσπάθησε να αποδομήσει την «εικόνα» που διαμορφώνουν οι δημοσκοπήσεις αμφισβητώντας ευθέως την αποτύπωση της δικής τους πραγματικότητας και αφετέρου να κάμψει την βεβαιότητα της ηγεσίας της ΝΔ πως θα κερδίσει τις εκλογές.

Στο κάδρο της επίθεσής του μπήκε και η διαπλοκή με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται με πολύ απαξιωτικές εκφράσεις σε ολιγάρχες που ελέγχουν ΜΜΕ και είναι ό,τι πιο λούμπεν έχει βγάλει ο ελληνικός καπιταλισμός «το παρακράτος του λιμανιού», όπως είπε με δηκτικό τρόπο.

Από την πρωθυπουργική ομιλία γίνεται σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Οκτώβριος είναι ο προσφορότερος μήνας για την διενέργεια των εθνικών εκλογών. Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να πιστεύει ότι στις ευρωεκλογές θα διαψευσθούν επικοινωνιολόγοι, δημοσιολόγοι, δημοσκόποι και δημοκόποι που σύμφωνα με το Μαξίμου έχουν επενδύσει σε μία «απάτη» πριν ακόμη αναδειχθεί ο Κ. Μητσοτάκης πρόεδρος της ΝΔ με βάση την οποία τού έχουν ράψει πρόωρα το κοστούμι του πρωθυπουργού.

Άρα είτε εκτιμά πως η κατάρρευση των δημοσκοπικών ευρημάτων θα αναδείξει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, είτε θεωρεί πως η όποια διαφορά θα είναι τόσο μικρή και τόσο διαχειρίσιμη που δεν θα επιτρέψει την αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο να πανηγυρίσει, αντιθέτως θα τής δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα διότι θα έχει ανατραπεί όλο της το αφήγημα της προηγούμενης τριετίας.

Σ’ αυτό το μοτίβο θα κινούνται όλες οι προεκλογικές ομιλίες πρωθυπουργού και στελεχών του το επόμενο διάστημα. Χθες ξεκίνησαν και οι πρώτες συζητήσεις στην Κουμουνδούρου ανάμεσα σε όλες τις συνιστώσες που περιβάλλουν το εγχείρημα της Προοδευτικής Συμμαχίας με στόχο στις 27 Μαρτίου σε εκδήλωση που θα γίνει στο Τάε Κβο Ντο και θα μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας να αναδειχθεί ένα συντονιστικό όργανο και μία εκλογική επιτροπή του σχήματος.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκαν κάποιες εστίες έντασης με τον Αλέξη Τσίπρα να λειτουργεί κλείνοντας πυροσβεστικά ζητώντας από τους βουλευτές να μην χαλάσουν την συμπαγή εικόνα που έχει διαμορφωθεί ως τώρα.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider